23948sdkhjf

To iværksættere udvalgt til ny start-up hub i Svendborg

Svendborg skal være centrum for maritimt iværksætteri, lyder det fra folkene bag en ny maritim iværksætterbase i byen. De første virksomheder kan nu nyde godt at hjælp til vækst.

Det er med to ivrige iværksættervirksomheder, at Danmarks første maritime start-up hub bliver indviet i dag. 

Med inspiration fra Robothub i Odense skal Maritim Startup Hub i Svendborg tilbyde et forløb, hvor maritime iværksættere kan få hjælp til blive sejlklare virksomheder.

Hjælpen består foruden faciliteter til test, udvikling og kontor af rådgivning fra Maritim Startup Hubs advisory board. Hubbens virksomheder får også fri adgang til at bruge professionelt udstyr, værktøj, maskiner og 3D printere til udvikling og test af prototyper på Svendborg Erhvervsskole, SIMAC og en række andre virksomheder, og kontakt til investorer er også en del af forløbet.

Det er Fyns Maritime Klynge, der står bag det nye initiativ.

- Med den maritime start-up hub vil vi stå fadder til udviklingen af fremtidens maritime løsninger og teknologier ved at hjælpe nogle åbenlyst innovative startups med at komme fra idé til succesfuld virksomhed, siger Lars Ahrendtsen, forretningschef for Fyns Maritime Klynge, i en pressemeddelelse.

Autonomt epicenter i Svendborg

De to virksomheder, som bliver de første beboere i Maritim Startup Hub, er Dana Dynamics og Scoutbase. To meget forskellige virksomheder, der dog har det til fælles, at de kunne levere så stærk en produktidé og forretningsplan, at hubbens professionelle advisory board ikke var i tvivl om at byde dem velkommen.

Dana Dynamics er stiftet af Lasse Møller og Martin Stockholm. De udvikler en sejlende drone, der er i stand til at foretage ubemandede søopmålinger. Et område, der ser et voksende marked herhjemme og i udlandet.

- Hubben giver et rigtig godt fundament for udviklingen af vores virksomhed, og vi er meget glade for de muligheder, et professionelt startup-program giver os, siger Lasse Møller og fortsætter:

- Der er meget fokus på luftbårne droner i disse år, men det maritime område halter efter. Det er vores ambition at styrke autonomi inden for Det Blå Danmark, og med vores projekt vil vi medvirke til, at Svendborg bliver epicenter for autonomi til søs. Vi satser på at kunne kvittere med et antal arbejdspladser i løbet af et par år.

Vil forbedre sikkerhed til søs

Den anden virksomhed, Scoutbase, udvikler et digitalt værktøj, der vil forbedre sikkerheden til søs ved at skabe ’real time’-indsigt i skibspersonels daglige udfordringer med sikkerhed og produktivitet, og så dele dem med organisationen.

Virksomheden, som er flyttet fra København til Svendborg for at blive en del af hubben, er stiftet af Mads Ragnvald Nielsen og medstifterne Yassin Askar, Sebastian Nause-Blueml og Anders Bech Mellson.

- Ulykker og utilsigtede hændelser er enormt dyre for de maritime organisationer, så ud over at det kan have store menneskelige konsekvenser, så er der også et stort økonomisk incitament til at minimere ulykker, siger Mads Ragnvald Nielsen.

Han forklarer, at sikkerhedsprocedurer om bord på skibe i dag er meget statiske, men Scoutbase' produkt gør dem mere organiske – nærmest demokratiske – så det bliver muligt at forudse potentielle hændelser uden at vente på, at ulykken er sket, så man kan lære af den.

- At starte en virksomhed op er en stor opgave i sig selv. Men at komme videre, og skabe succes og vækst er en kæmpe udfordring, som rækker ud over hvad vi i Scoutbase er i stand til at løfte på egen hånd, siger Mads Ragnvald Nielsen

Han efterlyser mennesker med erfaring ud over Scoutbase' egne kernekompetencer, og mennesker som kan hjælpe med at udvikle den unge virksomheds netværk og knytte nye kontakter.

- Vi tror på, at vi med vores optagelse i den Maritime Startup Hub får tilført Scoutbase netop sådan en dimension, hvilket er en kæmpe styrke i arbejdet med vores ambitiøse mission, siger han. 

I Maritim Startup Hubs advisory board sidder blandt andre Jeppe Sonne, der er salgsdirektør i SH Group. Han har været med til at pege på de to virksomheder.

- Det er to virksomheder med meget stærke produktidéer, som nu flytter ind i hubben, men det kræver hårdt arbejde, hvis de skal have succes – en god idé er ikke nok, siger han.

Svendborg som maritimt kraftcenter

At hubben ligger i Svendborg er ingen tilfældighed. Byens maritime profil udbygges i disse dage bl.a. med flere investeringer i den maritime udvikling på Sydfyn. Svendborgs borgmester, Bo Hansen, er da heller ikke i tvivl om, hvad den maritime start-up hub betyder for Svendborg – og omvendt:

 - I disse år udbygger vi Svendborgs maritime styrkeposition med forskellige målrettede investeringer og tiltag. Placeringen af den maritime startup hub her i byen er en del af denne strategi. Målet er at skabe synergi mellem hubben og vores stærke maritime miljø, så vi sikrer, at Svendborg og Sydfyn også er førende, når det gælder udvikling og test af nye maritime teknologier. På sigt skulle det gerne generere vækst og arbejdspladser til vores område, siger Bo Hansen i pressemeddelelsen.

Maritim Startup Hub forventer at byde yderligere en eller to iværksættere velkommen i løbet af efteråret. En plads i hubben er gratis. Midlerne kommer gennem Syddansk Vækstforum og EU Socialfondsprojektet Share 55, som løber indtil midten af 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188