23948sdkhjf

Island beskylder rederier for priskartel

To af Islands største shippingvirksomheder, Eimskip og Samskip, bliver nu beskyldt for at have indgået ulovlige aftaler om priser.

De islandske konkurrencemyndigheder beskylder nu to af de største shippingvirksomheder med operation i landet, Eimskip og Samskip, for at have indgået ulovlig karteldannelse i årevis. 

Beskyldningerne fremgår af et dokument fra Icelandic Competition Authority (ICA), som har efterforsket de to rederier siden 2013. Der er endnu ikke rejst formelle anklager, og rederierne har nu chancen for at gøre indsigelser og modbevise påstandene. 

Ifølge ICA har Eimskip og Samskip handlet i strid med lovgivningen på en række områder. Efterforskningen har først og fremmest fokuseret på perioden 2008-2013, hvor følgende skulle være foregået i det skjulte:

  • Aftaler om at begrænse udbudet af transport
  • Opdeling af markedet ved at fordele kunder
  • Opdeling af markedet ved at fordele regioner
  • Aftaler om pris
  • Deling af følsomme forretningsanliggender

Kartellerne omhandlede ifølge ICA både søtransport til og fra Island og landtransport på Island. ICA mener også at vide, at de ulovlige aftaler rækker længere tilbage end til 2008, hvor en afværgelse af den finansielle krise skulle være motivet for ulovlighederne. 

Allerede i 2001 har de to rederier ifølge ICA dannet karteller på søtransport til og fra Europa, og fra 2004 også på ruter til Nordamerika. 

Samskip er oprindeligt grundlagt i Island, men har nu hovedkontor i Holland. Eimskip hører hjemme i Reykjavik. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078