23948sdkhjf

Vejle Erhvervshavn halverer overskud

I Vejle faldt havnens overskud til seks mio. kroner i 2017. Det er dog stadig tilfredsstillende, siger havnedirektør til Jyske Vestkysten.

Vejle Erhvervshavn er kommet ud af 2017 med et overskud på 5,7 mio. kroner.

Det er næsten en halvering af overskuddet på 10,8 mio. kroner i 2016, men det er en del af planen. 

- Havnens resultat er mindre end sidste år, men det er stadig et flot resultat med et overskud på fem mio. kroner. Når vi betegner resultatet som tilfredsstillende, selv om det er en halvering i forhold til året før, hvor overskuddet var på 10 mio., skyldes det dels, at Vejle Havn som kommunal selvstyrehavn ikke skal tjene flere penge, end der skal bruges til driften, og dels at faldet skyldes nogle tiltag, som vi mener styrker havnen fremadrettet, siger havnedirektør Knud Vang Nielsen til Jyske Vestkysten

I en pressemeddelelse forklarer Knud Vang Nielsen, at faldet i omsætning hænger delvist sammen med et fald i nettoomsætningen. Blandt de tiltag, der har påvirket nettoomsætningen, er en sænkning af arealleje og vareafgift. Noget, som Cowi har påpeget i en rapport med henblik på at styrke havnen konkurrenceevne.

Der er desuden foretaget en række regnskabsmæssige omdisponeringer og en ændring af afskrivningsperioden for havnens anlæg, så den bedre matcher med den virkelige levetid, fremgår det af pressemeddelelsen, som ikke nævner tal for omsætning eller håndterede godsmængder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235