23948sdkhjf

Pureteq udvider og ansætter

Scrubber-producenten Pureteq er gået fra udviklingsvirksomhed til produktion og har ordrer for 150 mio kroner, siger indehaver Erik Skjærbæk til Fyens.

Hvor rigmanden Erik Skjærbæk engang anså sin scrubber-virksomhed Pureteq i Svendborg som en lottokupon, ligner det nu en lottokupon med gevinst. 

Det fortæller han til Fyens Stiftstidende i forbindelse med 2017-regnskabet for virksomheden. Pureteq har givet to-cifrede mio-underskud siden starten i 2011, og med et underskud på 13,7 mio. kroner var 2017 ingen undtagelse. 

Det får dog en ende nu, lyder det.

- Vi skal i gang med at bygge til, og i løbet af de næste syv måneder skal vi ansætte mellem syv og ti mand. For nu er vi ikke længere en udviklingsvirksomhed, men en produktionsvirksomhed, så vi skal bruge maskinmestre, controllere og sælgere inden for det maritime erhverv, siger han til Fyens Stiftstidende.

Erik Skjærbæk forventer, at Pureteq kommer ud af 2018 med et lille underskud på grund af fortsatte investeringer, men med ordrer for 150 mio. kroner i hus skal underskud blive til et overskud i 2019. Med en kapitalindsprøjtning på 65 mio. kroner er egenkapitalen blevet polstret, så den nu er oppe på 83,7 mio. kroner.

Som Søfart før har skrevet, har Pureteq opnået vigtig erfaring med at bygge kompakte og relativt lette anlæg til at rense skibes udstødning for svovl.

Læs mere: Størrelsesminimering og energieffektivitet driver udviklingen af scrubbere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093