23948sdkhjf

Søfartsstyrelsen får central placering på havnen i Korsør

Forhandlinger mellem Bygningsstyrelsen og Slagelse Kommune om Søfartsstyrelsens permanente domicil i Korsør skrider planmæssigt fremad, oplyser Søfartsstyrelsen.

Det ser nu ud til, at den langvarige proces med at finde et passende tag over hovedet i Korsør til Søfartsstyrelsens mange medarbejdere, nærmer sig en afslutning.

Senest er planerne om at rykke ind i Glasværket i Korsør blev slået itu af, at en modernisering af bygningen ville overskride budgettet med 25 mio. kroner. Nu er der imidlertid kommet en ny plan på bordet, oplyser Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse

Planen går ud på at placere hele styrelsen på havnefronten i Korsør, når hele styrelsen flytter til Korsør medio 2019. 

Læs også: Dyr ombygning kostede Søfartsstyrelsen nyt hovedkontor

Søfartsstyrelsens permanente domicil vil få en central placering på havnefronten i det tidligere rådhus, i styrelsens tidligere driftscenter og i en bygning, der pt. huser rederiet J. Poulsen.

- Det er en meget glædeligt, at der nu tegner sig en endelig løsning. Med den forventede centrale placering af domicilet får vi en stærk maritim tilstedeværelse på havnen i Korsør, og vi glæder os meget til det, udtaler Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

Status for arbejdet er, at Bygningsstyrelsen er i dialog med Slagelse Kommune om de planmæssige forhold i forbindelse med en ombygning af Søfartsstyrelsens driftscenter. Der er dialog med Slagelse Kommune om indgåelse af en lejeaftale for det gamle rådhus i Korsør og den gamle politistation.

Derudover har Bygningsstyrelsen forhandlet om overtagelse af J. Poulsens bygning på Batterivej 7-11 overfor Søfartsstyrelsens driftscenter.

Læs også: Søfartsstyrelsen slår nu dørene op i Korsør

- Søfart har altid været en vigtig del af Korsørs identitet, og derfor glæder vi os til at få hele Søfartsstyrelsen hertil. Det tidligere rådhus i Korsør har en fremtrædende placering i byen, og vi ser frem til at få denne vigtige styrelse til at blive del af byen, siger Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Søfartsstyrelsen har siden november 2017 haft hovedkvarter i Korsør, og alle Søfartsstyrelsens medarbejdere forventes altså at sidde i Korsør medio 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093