23948sdkhjf

Rederi får millionbøde for brug af illegal arbejdskraft

Rederiet Sirius Shipping er ved retten i Odense blev idømt en bøde på 1,5 mio. kroner for at bryde udlændingloven.

Rederiet Sirius Shipping ApS er i retten i Odense blevet idømt en bøde på 1,5 mio. kroner for at have brugt filippinske søfolk uden arbejdstilladelse på fire af sine skibe under dansk flag. Det skriver Fagbladet 3F.

Sirius Shipping blev idømt bøden for overtrædelse af udlændingeloven. Det fremgår af dommen, at bøden er takseret på baggrund af skærpende omstændigheder i sagen

De udenlandske søfolk fik lavere løn end danske søfolk, så rederiet har haft en større fortjeneste på at bruge illegal arbejdskraft. Ligesom retten lægger til grund, at overtrædelsen af udlændingeloven har været forsætlig.

Sirius Shipping brugte illegal arbejdskraft på skibene helt tilbage i 2011. Sagen nåede retten i 2014 efter politianmeldelse fra det Internationale Transportarbejderforbund ITF.

ITF-inspektør Morten Bach, der i sin tid anmeldte rederiet til politiet, er lettet over dommen.

- Det er dejligt, at rederiet er blevet dømt. Men det er beskæmmende, at det tog så mange år, før der faldt dom i en sag med så grove brud på udlændingeloven. Det er social dumping ud over alle grænser, siger Morten Bach.

Retten erkender da også, at sagsbehandlingstiden har været “ekstrem lang” grundet “sagens komplicerede karakter” og “EU-retslige problemstillinger”.

EU-retten er inde i billedet, fordi dommeren også skulle afgøre, om krav om arbejdstilladelse i den danske udlændingelov er i strid med EU-reglerne. Men retten fandt de danske krav lovlige og så ingen grund til at inddrage EU-domstolen i sagen.

Det har ikke været muligt for Fagbladet 3F, hverken på mail eller mobil, at få en kommentar fra den adm. direktør i Sirius Shipping, svenske Jonas Backmann.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094