23948sdkhjf

Bred opbakning til Marcod efter lukningstrusler

Regeringens Forenklingsudvalg for Erhvervsfremme truer med at trække tæppet væk under Marcod i Nordjylland, og det har fået de maritime nordjyske netværk på barrikaderne.

Regeringens forenklingsudvalg, der lige nu ser på den samlede danske indsats med erhvervsfremme, foreslår en reduktion og centralisering af erhvervsklynger, herunder det maritime brancheudviklingscenter Marcod. 

Derfor bakker fem nordjyske maritime netværk op om det nordjyske brancheudviklingscenter i Frederikshavn, oplyser Marcod i en pressemeddelelse. De forklarer hver især, hvordan Marcod er med til at gøre en forskel for det maritime erhvervsmiljø i Nordjylland.

- Uden Marcod ville vores maritime netværk i Nordjylland ikke være så stærke og synlige og opnå så gode resultater, som de gør i dag, siger Per Christensen, formand for Hirtshals Service Group.

Han mener, at Marcod er et strålende eksempel på en velfungerende regional klyngeorganisation. 

Serviceteam Skagen yder også massiv støtte til Marcod. 

- Marcod er fyrtårnet i den maritime branche i Nordjylland. De er vores ansigt udadtil og den egentlige årsag til vores stærke maritime klynge heroppe, siger Serviceteam Skagens formand Peter Møller.

Maritime Network Frederikshavn, Serviceteam Skagen, Aalborg Maritime Network, Hirtshals Service Group og Hanstholm Maritime Service Network dækker til sammen ca. 250 nordjyske maritime virksomheder. 

- Helt konkret står Marcod f.eks. i spidsen for et retrofit netværk med ti virksomheder, som deler viden med hinanden og dermed får adgang til de nyeste trends fra Marcod, så vi sammen kan markedsføre området, siger Lars Henrik Hejlesen, formand for Maritime Network Frederikshavn. 

Han bakkes op af formanden for Aalborg Maritime Network, Troels Severinsen. 

- Marcod har hjulpet os med at starte et maritimt netværk i Aalborg med en stribe konkrete projekter, fx en autonom havnebus, siger han.

I Marcod er Christine Lunde, adm. direktør, glad for den brede opbakning. 

- Vi har en maritim styrkeposition i Nordjylland med ca. 400 virksomheder. Den skal vi udnytte og fastholde. Derfor skal MARCOD fortsat ligge i Nordjylland, siger hun som en kommentar til regeringens centraliseringsplaner. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125