23948sdkhjf

Svært at identificere omkomne på Maersk Honam

Det er endnu ikke lykkedes at identificere tre af de fire besætningsmedlemmer, der er fundet omkomne efter branden på Maersk Honam. Skibet ventes at kaste anker i dag.

Imens der stadig er lang vej hjem for lasten om bord på det delvist udbrændte containerskib Maersk Honam, er de 22 overlevende besætningsmedlemmer nu kommet hjem til deres familier.

Det oplyser Maersk Line i en pressemeddelelse.

Af de fem omkomne er det stadig kun de fire, der er fundet. Af de fire er det kun lykkedes at identificere den ene person.

- Efter resterne (af besætningsmedlemmerne, red.) var fundet, blev de øjeblikkeligt transporteret til Mumbai, Indien, hvor de lokale myndigheder arbejder på identifikationen, skriver Maersk Line.

Rederiet tilføjer, at det arbejder tæt sammen med myndighederne i Mumbai for at sikre sig, at arbejdet forløber så effektivt som muligt. 

Mange af de 12.416 TEU, der var om bord på Maersk Honam, da branden brød ud, er stadig intakte. Forventningsfulde modtagere af containerne må dog væbne sig med tålmodighed, selvom skibet ifølge Maersk Line forventes at kaste anker ud for Jebel Ali-havnen i Dubai i dag.

Arbejdet med at slukke hot spots efter branden og stabilisere skibet forventes at tage 4-5 uger, og først derefter vil skibet blive bragt til kaj.

- Efter grundig evaluering med havnemyndigheder i området faldt valget på Jebel Ali som den mest passende til at tage imod fartøjet, skriver Maersk Line.

Årsagen til branden bliver stadig efterforsket. Som Søfart tidligere har skrevet, har branden på Maersk Honam dog allerede ført til en fornyet diskussion om, hvordan farligt gods skal håndteres om bord på containerskibe.

Læs også: Regler for transport af farligt gods i søgelyset

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109