23948sdkhjf

Maersk Supply Service i nyt mineprojekt

Offshorerederiet Maersk Supply Service lægger fartøj til en ekspedition, der skal undersøge muligheden for at udvinde sjældne metaller fra havbunden.

Det 2010-byggede ankerhåndteringsskib Maersk Launcher afgik i sidste uge fra San Diego for at deltage i en ekspedition. En ekspedition, som har til formål at afdække muligheden for at høste værdifulde metaller som kobolt, nikkel og kobber fra havbunden i Stillehavet.

- Vi er glade for, at vores specialiserede fartøjer bliver brugt i et unikt og helt nyt markedsområde. Selvom udvinding af dybhavsmineraler er i et tidligt stadie, og produktion ligger et par år ude i fremtiden, er det et lovende forretningsområde med potentiale for betydelig fremtidig vækst, og det er forbundet med Maersk Supply Service's overordnede strategi om at diversificere sin forretning til nye markeder, siger CEO for Maersk Supply Service Steen S. Karstensen i en pressemeddelelse.

Ekspeditionen er den første af fem operationer, som foregår i samarbejde mellem Maersk Supply Service og selskabet Nauru Ocean Research Inc. (Nori), der er ejet af selskabet Deep Green.

Deep Greens CEO Gerard Barron udtaler i pressemeddelelsen, at ekspeditionen er et nødvendigt skridt på vejen fra at have licens til at efterforske til at få licens til at udvinde.

- Det vil gøre Nori i stand til at bringe disse metaller, der er essentielle for vores fremtid, op til overfladen, hvor de vil blive forarbejdet på land," siger han.

Metallerne er stadigt mere efterspurgte, efterhånden som produktionen af elbiler og solcelleanlæg er stigende. I dag bliver metallerne i mange tilfælde udvundet under tvivlsomme arbejdsbetingelser til lands, men de skulle altså være at finde løst liggende på havbunden.

FN's internationale havbundsmyndighed ISA har givet Nori lov til at efterforske et areal på 75.000 kvadratkilometer i det østlige Stillehavs abyssale sletter. Abyssale sletter ligger som regel i niveauet 2000 meter eller dybere. Her ligger metallerne ifølge Nori i polymetalliske knuder af en størrelse, der ofte kan være i en hånd. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143