23948sdkhjf

LNG-terminal rykker nærmere Skagen Havn

Skagen Havn er blevet partner i LNG-projektet Dual Ports og undersøger nu mulighederne for at etablere bunkerfacilitet til LNG.

Organisationen bag projektet Dual Ports har annonceret, at Skagen Havn netop er blevet accepteret som en ny partner. Det oplyser Danske Havne i en pressemeddelelse.

Dermed vil Skagen Havn blive den ledende partner bag et nyt LNG-projekt, som skal undersøge mulighederne for at installere et LNG-bunkersystem ved havnen.

- Skagen Havn er begejstrede over at blive en del af Dual Ports-programmet. Vi ser frem til at undersøge, hvordan vi kan bidrage til at reducere CO2-aftrykket og analysere fremtidens muligheder for at udvikle LNG-mulighederne i havnen, siger havnedirektør i Skagen Havn, Willy B. Hansen, i pressemeddelelsen.

Skagen Havn er den nordligste havn i Danmark, og det er den største landingshavn for pelagiske fisk i Europa. Fiskeriet har i mange generationer været den største industri i området. Havnen har også en stærkt maritim klynge, der udfører nybygninger af skibe og laver service onshore og offshore. Placeringen på toppen af Danmark gør også Skagen Havn til en ideel destination for krydstogter.

Skagen Havn har ambitiøse vækstplaner for fremtiden, og de seneste 10 år har Skagen Havn foretaget udvidelser, der har givet større havne- og kajarealer. Det er gjort i tre etaper, hvor første spadestik til den sidste etape endnu ikke er taget.

Med den tredje etape undersøges muligheden for at installere et LNG-bunkersystem ved det nye kajareal.

Formålet med Dual Ports er at reducere CO2-udledningen blandt entreprenante havne. Samtidig skal projekterne forbedre bæredygtigheden i havnene og understøtte ansvarlig vækst og innovation.

Som Søfart skrev i går, har Skagen Havn allerede indgået længere lejekontrakter for 100.000 kvm ud af de 190.000 nye kvm, som udgør havneudvidelsens tredje fase. En ny containerterminal er også en del af planerne for de nye arealer.

Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: Røgrensning og alternativ bunker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094