23948sdkhjf

Jack-up venter i Frederikshavn

Fred. Olsens windcarrier Bold Tern ligger i Frederikshavn Havn og venter på nye opgaver til søs

Den fylder godt i havnebassinet og pynter gevaldigt på Frederikshavns skyline, den store windcarrier, der for øjeblikket ligger ved kajen ud for Kattegat Siloen i Frederikshavn Havn.

Der er tale om den ene af Fred. Olsens jackup-skibe, Bold Tern, der ligger i venteposition til nye opgaver til søs.

Fred. Olsen-rederiet har to identiske jack-up fartøjer, Brave Tern og Bold Tern, der begge er bygget på Lamprell Værft i Dubai i henholdsvis 2012 og 2013.

De store jackup-fartøjer er bygget til offshore transport og installations- og serviceløsninger til havvindmøller, og de 132 meter lange ben gør at windcarrieren kan operere på både dybt (op til cirka 50 meter) og smult vand.

Når havvindmøllerne er sejlet ud til de fundamenter, hvor de skal rejses, sættes de fire ben ned på havbunden.

Hvert ben er forsynet med en "fod", også kaldet spudcan, på cirka 100 kvadratmeter.

På den måde står skibet stabilt på havbunden og er ikke så sårbar i forhold til vind og vejr samt de store vægtforskydninger, som opsætning af havvindmøller kan medføre.

De 132 meter lange ben kan hæves og sænkes efter behov - nøjagtig efter samme princip som hylderne i en stigereol fra Ikea.

Fred. Olsens windcarriers arbejder oftest i Nordsøen, Tyske Bugt, Østersøen og omkring De Britiske Øer, men windcarrieren har også krydset Atlanterhavet til opgaver med installation af havvindmølleparker ud for USA’s østkyst.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094