23948sdkhjf

Kieler-færge får Norges hidtil største svovlbøde

Color Line har klaget over den største bøde for overtrædelse af svovlkrav, som de norske myndigheder hidtil har udstedt, skriver Sysla.

En bøde på 600.000 norske kroner er landet hos Color Line, efter at Color Magic, som sejler på Kiel-Oslo, har overtrådt grænserne for svovl i udstødningen. Det skriver sysla.no. Color Line har klaget over bøden.

Det var snifferen på Storebæltsbroen, som førte til den store bøde. Tre gange i løbet af sommeren 2016 registrerede snifferen for højt indhold af svovl i udstødningsgasserne fra Color Magic, og det fik det norske Sjøfartsdirektoratet til at tage på uanmeldt visit på færgen i Oslo, hvor de hentede logbøger.

I løbet af samme sommer blev yderligere seks tilfælde af for højt svovlindhold registreret ved Storebælt, skriver Sysla med henvisning til Sjøfartsdirektoratets magasin Navigare.

I Color Line mener Svein Sørensen, daglig leder i Color Marine verksted AS, ikke, at rederiet har gjort noget galt. Han forklarer, at der er to årsager til det høje udslip.

- Først og fremmest var vores kølevandsindtag blevet tilgroet af skaller, så der kom ikke nok vand igennem. Derudover var der tekniske problemer med udstødningsanalysatorer, som viste sig at være upålidelige i en periode. Vi har brugt ganske mange ressourcer på at ordne begge dele, siger Svein Sørensen til Sysla.

Sjøfartsdirektoratet har sendt Color Lines klage videre til det norske klima- og miljødepartement. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109