23948sdkhjf

Efterladte søfolk undsat med flere paller mad

19 ukrainske og russiske søfolk der var efterladt i Aalbæk Bugt fik fredag mad, drikke - og løn
Besætningen på et russisk-tyrkisk tankskib, der i tre uger har været efterladt for anker otte sømil ude i Aalbæk Bugt i Nordjylland, blev fredag undsat trods hårdt vejr. Det skriver Fagbladet 3F.

Repræsentanter fra det Internationale Transportarbejderforbund ITF og Søfartsstyrelsen sejlede ud og afleverede fem paller med mad, flaskevand, frisk frugt, æg, kaffe og andre fornødenheder til de 19 ukrainske og russiske besætningsmedlemmer.

Læs også: 19 sømænd efterladt på tankskib ved Skagen i flere uger

Morten Bach, inspektør i ITF, var med på turen.

- Besætningen var glade for at se os. De havde kun lidt proviant tilbage, og den var ikke frisk. Vi havde fem paller proviant med, og det var godt med friske forsyninger, fortæller Morten Bach, der kom ombord på skibet sammen med repræsentanter fra Søfartstyrelsen, forsikringselskabet og flagstaten Malta.

Søfolkene har nu også fået den løn, som de har haft tilgode.

- Vi kunne se, at der blev indbetalt 180.000 dollar og resten af besætningens tilgodehavende fik de i kontanter. Det var dejligt, at det faldt på plads, siger Morten Bach.

Søfartsstyrelsen foretog en inspektion af forholdene på skibet, der stadig er tilbageholdt, oplyser synschef i Søfartsstyrelsen Martin John.

- Vi har gennemgået skibet, og næste skridt er at vurdere, hvilke krav, der skal stilles. Så skibet får ikke lov til at sejle endnu, siger Martin John.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125