23948sdkhjf

Mærsk noterer sig Rusland som bagmand for cyberangreb

A.P. Møller - Mærsk støtter kampen mod cyberkriminalitet, fremgår det af kort kommentar efter politisk fokus

Torsdag fortalte det britiske udenrigsministerium og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), at det er deres opfattelse, at Rusland stod bag det store cyberangreb, der i sommeren 2017 ramte blandt andre A.P. Møller - Mærsk.

A.P. Møller - Mærsk selv, der har aktiviteter i Rusland, nøjes med en kort kommentar til udmeldingen.

- Vi noterer os udtalelserne fra USA og Storbritanniens regeringer og den danske forsvarsminister om ophavet til NotPetya cyberangrebet.

- Vi støtter fuldt ud den øgede internationale fokus på at styrke midlerne til bekæmpelse af cyberkriminalitet, inklusive initiativerne taget af det danske forsvarsministerium for at udvikle en strategi og øge kapaciteten inden for området, skriver A.P. Møller - Mærsk i kommentaren.

NotPetya-angrebet ramte A.P. Møller - Mærsk i juni 2017. Det var startet som et angreb på ukrainske selskaber, men virussen spredte sig hurtigt til selskaber over hele verden.

A.P. Møller - Mærsk blev særdeles hårdt ramt, og alle selskabets havne stod i en periode stille. Selskabet vurderer, at angrebet har kostet det små to milliarder kroner.

- Vi vil ikke tolerere denne slags ondsindet cyber-aktivitet. Angrebet var maskeret som kriminalitet, men dets formål var at ødelægge.

- Målene for angrebet var Ukraines finans-, energi- og regeringssektor. Men dets design gjorde, at det spredte sig videre til europæiske og russiske virksomheder, skrev det britiske udenrigsministerium ifølge Reuters tidligere torsdag.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) udtalte efterfølgende:

- Det er en strategi, der går ud på at underminere de vestlige demokratier. Det skal vi selvfølgelig beskytte os imod, siger han.

Nato har gjort cyberangreb til et sikkerhedspolitisk domæne, der i værste fald kan udløse et kollektivt forsvar.

Danmark optrapper også indsatsen mod cyberangreb som led i det nye forsvarsforlig.

Rusland har nægtet at stå bag NotPetya.

- Jeg nærer ingen illusioner om, at russerne vil erkende, at de står bag det her. De vil bare lyve os op i vores åbne ansigt, siger Claus Hjort Frederiksen yderligere.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094