23948sdkhjf

Stop for dialogen mellem Aalborg Havn og RAL

Aalborg Havn skyder på Royal Arctic Line efter, at forhandlingerne om Grønlandstrafikken er stoppet

Direktioner i Royal Arctic Line (RAL) og Aalborg Havn har siden oktober forhandlet om fremtiden for Grønlandstrafikken på Aalborg Havn.

Da dialogen blev genoptaget havde begge parter intention om at beskrive et scenarie, hvor Aalborg Havn er fleksibel i forhold til den eksisterende aftale, imod at RAL garanterer havnen besejling frem til 2025. Parterne var også enige om i fællesskab at arbejde for at udvide antallet af containere ind og ud af Aalborg havn frem imod 2022. Det skriver Aalborg Havn i en pressemeddelelse.

Forhandlingsoplægget skulle afleveres til behandling i de to selskabers bestyrelser senest 1. februar 2018.

Siden 5. oktober 2017 har der været afholdt adskillige forhandlingsmøder både personligt og digitalt samt været løbende skriftlig korrespondance mellem parterne.

Forhandlingsmandatet er nu udløbet.

Aalborg Havn har efter eget udsagn i den afsluttende fase tilbudt RAL at fortsætte forhandlingerne baseret på en hensigtserklæring om etableringen af en ny aftale. Dette har RAL ifølge havnen afvist.

Ifølge Aalborg Havn har selskabet i processen fremlagt forskellige modeller og forslag. Blandt andet et tilbud om en kraftig reduktion i de godsmængder, som skal gennem Aalborg havn mod en garanti om regelmæssig besejling af Aalborg havn frem til 2025. 

Basishavnsaftalen fortsætter
Som en følge heraf vil den gældende basishavnsaftale imellem RAL og Aalborg Havn udgøre grundlaget for Grønlandstrafikken mellem Danmark og Grønland frem til udgangen af 2022.

RAL vil i denne periode være forpligtet til at håndtere mindst 75 procent af godset via Aalborg havn samt operere containerterminalen i Aalborg.

Kilde: Aalborg Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125