23948sdkhjf

Danske Maritime: Godt udbud af miljøfartøjer bliver genovervejet

Forsvarsforliget indebærer, at staten vil genoverveje udbuddet på ét stort og tre mindre miljøskibe til en anslået værd på 400 millioner

Med forsvarsforliget, som kom i stand denne weekend, vil staten genoverveje udbuddet på fire miljøskibe - ét stort og tre mindre - til en anslået værd på 400 mio. kroner.

I forligsteksten offentliggjort 28. januar 2018 står der følgende: ”Militære fartøjer til løsning af havmiljøopgaver Forligspartierne noterer sig, at udbuddet af nye miljøskibe genovervejes med henblik på at undersøge muligheden for en løsning, hvor nye militære fartøjer, udover den militære opgaveløsning, i nødvendigt omfang kan løse havmiljøopgaver.”

Læs også:  Nye skibe til havmiljøberedskabet i udbud

Det vil give forsvaret mulighed for at udarbejde et nyt udbud, der passer med vækstplanen for Det Blå Danmark, hvor man husker på vigtigheden af også at udvikle danske kompetencer, innovation og sikre det danske forsvar den nødvendige forsyningssikkerhed i form af nationale skibsværfter og kompetencer. Det skriver Danske Maritime i en pressemeddelelse.

De fire miljøskibe vurderes at give beskæftigelse til godt 400 mand i et år fordelt på værfter, lokale underleverandører samt medarbejdere i den maritime udstyrsindustri. 

Danske Maritime har gennem længere tid undret sig over håndteringen af statens udbud for nye skibe og skibsvedligeholdelsesarbejder.

- Vi har løbende påpeget en række uhensigtsmæssigheder, og det er derfor meget glædeligt, at man nu har besluttet at se nærmere på sagen, så vi får fair vilkår i Danmark i konkurrencen med udenlandske værfter, siger administrerende direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219