23948sdkhjf

Ørsteds vindchef fratræder

Ny mand til posten er fundet

Samuel Leupold, koncerndirektør for Wind Power i Ørsted og medlem af Ørsteds koncernledelse har valgt at fratræde sin stilling i selskabet.

Det oplyser Ørsted i dag i en meddelelse.

Samuel Leupold ønsker at tage en pause for at bruge mere tid med sin familie efter gennem et par år at have pendlet frem og tilbage mellem sit hjem i Schweiz og Ørsteds kontorer i København og London.

- Det har været en sand fornøjelse at have Samuel med i den øverste ledelse de sidste fem år. Hans utrættelige drive, pligtopfyldenhed, strategiske tænkning og faglige dygtighed har haft stor betydning for udviklingen af Ørsteds Wind Power-forretning fra at være en relativt ny og umoden virksomhed til en industrivirksomhed i fuld skala, der er globalt førende inden for sit felt. Vi kommer til at savne ham, men jeg har stor forståelse og respekt for hans beslutning, og jeg ønsker ham al mulig held og lykke i fremtiden, siger Henrik Poulsen, administrerende direktør og koncernchef for Ørsted.

Ny koncerndirektør er fundet i egne rækker
Samuel Leupold har sidste arbejdsdag i Ørsted 28. februar 2018 og den, der skal træde i hans sted bliver Martin Neubert, Senior Vice President i Ørsted Wind Power.

De seneste år har Martin Neubert været en vigtig drivkraft i den strategiske udvikling af Wind Power, hvor han har haft ansvaret for forretningens strategi-, markeds- og projektudvikling samt regulatoriske anliggender. Han har desuden været ansvarlig for Ørsteds havvindsforretning i Tyskland, Holland, USA og Taiwan.

- Jeg er rigtig glad for, at Martin Neubert er klar til at træde til og overtage efter Samuel. Martin har arbejdet tæt sammen med Samuel og har spillet en væsentlig rolle i at drive den udvikling, der har sikret Wind Power sin position som globalt førende inden for havvind. Martin besidder alle de nødvendige strategiske og driftsmæssige kompetencer samt den erfaring, der skal til for at stå i spidsen for Ørsted Wind Powers videre globale vækstrejse, siger Henrik Poulsen.

Martin Neubert kom til Ørsted i 2008, hvor han har været ansvarlig for Group M&A, Partnerships and M&A samt Commercial Transactions & Market Development. Før han kom til Ørsted har han arbejdet i Bain Capital, EY og Arthur Andersen. Martin er 44 år og af tysk baggrund. Han har en kandidatgrad i økonomi og finansiering fra Universität Erlangen-Nürnberg og har en diplomuddannelse fra CFA Institute.

Martin Neubert tiltræder stillingen 1. februar 2018.

Yderligere udnævnelser til Ørsteds koncernledelse

For i højere grad at afspejle Wind Powers stigende betydning i Ørsted er Anders Lindberg, Senior Vice President (Wind Power Engineering, Procurement & Construction), og Ole Kjems Sørensen, Senior Vice President (Wind Power Partnerships, M&A & Asset Management), desuden blevet udnævnt til Executive Vice Presidents. De indtræder begge i Ørsteds koncernledelse 1. februar 2018.

 

De fortsætter i deres nuværende roller med reference til Martin Neubert, koncerndirektør for Wind Power.

 

Ændringerne betyder, at koncernledelsen i Ørsted fremover består af Henrik Poulsen (CEO og koncernchef), Marianne Wiinholt (CFO), Morten Hultberg Buchgreitz (koncerndirektør, Distribution & Customer Solutions), Thomas Dalsgaard (koncerndirektør, Bioenergy & Thermal Power), Martin Neubert (koncerndirektør, Wind Power), Anders Lindberg (koncerndirektør, Wind Power EPC) og Ole Kjems Sørensen (koncerndirektør, Partnerships, M&A & Asset Management, Wind Power).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219