23948sdkhjf

32 frygtes omkommet i kollision ud for Kina

OPDATERET. Et olietankskib er lørdag kollideret med et tørlastskib ud for Kinas østkyst. 32 besætningsmedlemmer savnes. Frygt for at tankeren eksploderer

32 besætningsmedlemmer savnes, efter at et olietankskib er kollideret med et tørlastskib ud for Kinas østkyst. Mindst en person er fundet omkommet. Det skriver flere nyhedsbureauer.

National Iranian Tanker Co (NITC) olietanker 164.000 dwt 'Sanchi' (bygget i 2008) og fragtskibet 'CF Crystal' på 76.000 dwt (bygget i 2011) stødte sammen lørdag aften lokal tid cirka 160 sømil fra Yangtze-flodens munding.

Det oplyser det kinesiske transportministerium søndag ifølge det statslige nyhedsbureau Xinhua.

'Sanchi's besætning savnet
'CF Crystal', opereret af CoscoCS datterselskab Shanghai CP International, var på vej fra USA til Kina med en last på 64.000 tons korn. Fragtskibet sejler under Hongkong-flag. Alle 21 besætningsmedlemmer meldes reddet.

Værst olieudslip i 15 år

Man har endnu ikke det fulde overblik over, hvor meget af 'Sanshi's last der er endt i havet. Det tyder dog på, at der er tale om det værst olieudslip de seneste 15 år, viser tal fra International Tanker Owners Pollution Federation (ITOPF).

Seneste store oliekatastrofe var i november 2002, hvor tankeren 'Prestige' gik ned ved den galiciske kyst. Forureningen ramte kyster i både Spanien, Frankrig og Portugal.

Anderledes er det med besætningen på 'Snachi'. Hele besætningen, hvoraf 30 er fra iranere og to fra Bangladesh, var del af besætningen på olietankskibet, der er indregistreret i Panama.

Tankskibet var på vej fra Iran mod Sydkorea med en last på 136.000 tons råolie, en last med en værdi på anslået 60 mio. dollars. Skibes er flydende men i brand, og der meldes om olieudslip.

Søfartsmyndighederne i Kina har indsat otte fartøjer i en eftersøgnings- og redningsaktion, skriver Xinhua. Desuden bidrager et fartøj fra Sydkoreas kystvagt i eftersøgningen sammen med et fly.

I oktober omkom 13 kinesiske fiskere, efter at deres båd kolliderede med en olietanker fra Hongkong. Ulykken skete i internationalt farvand cirka 250 sømil kilometer fra den japanske øgruppe Oki.

Eksplosions-frygt
'Sanshi' brød i brand efter kollisionen, og redningsmandskab forsøger i dag mandag stadig at bringe branden under kontrol og finde de savnede.

Der er fare for, at olietankeren eksploderer, oplyser de kinesiske myndigheder.

Kilde: Ritzau/Reuters og TradeWinds

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11