23948sdkhjf

Saab køber stor lodsbådsproducent

LODSBÅDE: Tidligere storleverandør af danske lodsbåde bliver en del af den svenske forsvarsindustri

En af de bedst kendte producenter af lodsbåde bliver nu en del af Sveriges store, kommercielle forsvarsindustri. Kort før jul overtog selskabet Saab-Kockums således det svenske værft Dockstavarvet AB, som er en førende producent af mindre erhvervs- og militærfartøjer i aluminium.

Herhjemme er værftet bedst kendt for at have leveret majoriteten af Danpilots nuværende flåde af lodsbåde gennem lodseriets forrige flådefornyelsesprogram fra midt-halvfemserne og frem til midt-nullerne.

Den rent svenske virksomhedsovertagelse indbefatter endvidere værftet Muskövarvet AB, der ligeledes er solgt af selskabet bag Dockstavarvet, Aludesign. Muskövarvet er også specialiseret i aluminium, særligt med fokus på reparation med vedligehold af det svenske søværns mange små kystforsvars aluminiumsenheder som en central del af forretningsgrundlaget.

Flådefartøjer i Malmø

Saab-koncernen meddeler i en pressemeddelelse, at købet skal styrke Saabs militære produkt- og serviceportefølje både på nybygningssiden og i forhold til reparation og vedligehold. Ud over lodsbåde er Dockstavarvet også specialiseret i mindre high speed patruljeringsfartøjer, både i civile og militære konfigurationer.

Saab-koncernen er i dag formentlig mest kendt som en tidligere bilproducent og for sin produktion af Gripen-kampflyet. Men udover aktiviteterne i Saab-Kockums, ikke mindst med bygning og design af flådefartøjer på det tidligere Kockums-værft i Malmø, er koncernen også aktiv på en række andre områder. På det maritime område bl.a. inden for ROVs og nautiske trafik-management applikationer.

Danpilot er i øjeblikket i gang med et nyt flådefornyelsesprogram på op til i alt 15 nybygninger til levering frem mod årets udgang. Denne gang sker leverancen efter et EU-udbud imidlertid fra det estiske værft Baltic Workboats Shipyard.

Læs også: Her er Danmarks nye lodsbåd

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094