23948sdkhjf

Styrelse: Vejle Havns brug af slæbebåd var lovlig

Det var i overensstemmelse med loven, da Vejle Havn sendte sin egen slæbebåd til Holland for at bugsere en pram til Danmark, har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen afgjort

I august 2017 købte Vejle Havn en mudderpram i Holland. I den forbindelse sejlede havnens egen slæbebåd, ’Jeppe Jensen II’, til Holland for at bugsere prammen tilbage til Vejle, hvor den skal bruges i forbindelse med oprensningen af havnen.

Det fik Danske Rederier til at klage til Transportministeren

Nu har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i en afgørelse gjort det klart, at Vejle Havn handlede i overensstemmelse med loven. Det skriver Danske Havne.

Trafikstyrelsens konklussion glæder direktøren i Danske Havne, Bjørn B. Christiansen. Prammen er indkøbt til havnens oprensningsaktiviteter, og skal således ikke betjene kunder, men er til havnens eget brug. 

Afgørelsen illustrerer ifølge Bjørn B. Christiansen, at der er brug for en modernisering af havneloven:.

- Jeg ser frem til, at vi med den nye havnelov skaber klare retningslinjer og derved kommer den negative klagekultur i havnesektoren til livs, så havnene og deres brugere igen kan fokusere at skabe vækst og udvikling til gavn for alle parter, siger Bjørn. B. Christensen. 

Læs hele Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen afgørelse, som blev offentliggjort den 2. januar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11