23948sdkhjf

DNV GL klar med digitaliseret håndtering af certifikater

DIGITALISERING: Ny mulighed for elektroniske klasse- og myndighedscertifikater. Efter seks uger er der udstedt 25.000 certifikater for over 3.000 skibe

DNV GL har indført elektroniske klasse- og IMO-lovpligtige certifikater for alle dets klassede skibe. Klassifikationsselskabet oplyser, at de har udstedt mere end 25.000 elektroniske certifikater i løbet af de første seks uger. Det nye digitaliseringstiltag har til formål at minimere og i mange tilfælde helt fjerne papirhåndtering om bord og i land. Det oplyser DNV GL i en pressemeddelelse.

Ifølge DNV GL vil elektroniske certifikater blive implementeret for alle selskabets klassede skibe. Nybygninger vil modtage certifikater ved levering, mens det for sejlende skibe vil ske ved deres næste planlagte survey eller audit. Desuden vil et occasional survey også blive betragtet som en mulighed for udstedelse af de elektronisk baserede certifikater.

Rent praktisk kommer overgangen til elektroniske dokumenter ifølge DNV GL til at foregå ved, at de udstedte eller godkendte certifikater publiceres direkte i DNV GLs elektroniske kundeportal umiddelbart efter et gennemført survey.

Mindre papirarbejde om bord

Alle relevante parter kan så derefter få adgang til de seneste gyldige certifikater hvor som helst i verden. De elektroniske certifikater er sikret med en digital signatur og et unikt sporingsnummer (UTN), som kan verificeres online.

De nuværende manuelle processer om bord og i land er ofte besværlige og desuden sårbare for fejl, med fejlplacerede eller mistede dokumenter. Eller forvirring, når forskellige interessenter f.eks. har forskellige versioner af samme certifikat. Derudover skaber håndtering af papircertifikater flere opgaver for søfarende og personale i land, som i stedet kan bruges produktivt på skibets operationelle drift, oplister DNV GL endvidere.

DNV GL har i de seneste år arbejdet med pilotprojekter med flere redere og flagstatsadministrationer for at teste og få accept til at bruge elektroniske certifikater.
Ifølge klassifikationsselskabet har dette indtil videre resulteret i bemyndigelser til DNV GL fra mere end 50 flagstater til at udstede elektroniske lovpligtige certifikater på deres vegne. Flere flagstater ventes at give deres accept i nærmeste fremtid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079