23948sdkhjf

Alphaliner: Rederierne selv skyld i rate-rutsjetur

Fragtraterne er på det laveste niveau i et år, og det har rederierne sig selv at takke for. For årsagen er mangel på kapacitetsdisciplin. Og raterne ventes yderligere svækket på grund af den nye kapacitet, der sejler ind på markedet de kommende år. Sådan lyder det i Alphaliners seneste nyhedsbrev. 

Dårlig udnyttelse af kapaciteten og de ratefald, der er fulgt med, betyder, at de to kinesiske indekser CCFI (China Containerized Freight Index) og SCFI (Shanghai Containerized Freight Index) er faldet med henholdsvis 13 og 29 procent i forhold til højdepunktet de seneste 21 måneder. 

Størst pres er der på ruterne på tværs af Stillehavet. Spotraterne fra Kina til USA vestkyst er faldet til 1.078 fra 2.211 dollars per TEU i januar, mens faldet for ruterne til USAs østkyst er fra højdepunktet 3.647 til nu 1.804 dollars per TEU. 

Ifølge Alphaliner kan spotraterne nå så lavt som 1.000 dollars per TEU til USAs vestkyst og 1.600 dollars per TEU til USAs østkyst. 

Forsøg på at indføre generelle rateforøgelser for rederier både i og udenfor rederiernes ’frivillige diskussionsaftaler’ for stillehavsruterne TSA-samarbejdet (Transpacific Stabilization Agreement) er slået fejl. Og Maersk Lines farvel til TSA-samarbejdet kan svække bestræbelserne yderligere.

Læs mere: Maersk Line trækker sig fra rederiaftaler

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079