23948sdkhjf

Esvagt fornyer overenskomst med Søfartens Ledere

Den treårige aftale omfatter styrmændene i rederiet og indeholder et helt nyt system for optjening af fridøgn

Esvagt og Søfartens Ledere har indgået en ny treårige overenskomst for styrmændene i rederiet. Det skriver Søfartens Ledere. 

Med overenskomsten får styrmændene et helt nyt system for optjening af fridøgn en samlet lønstigning på cirka 3 procent - 1,5 procent pr. 1. april 2018 og yderligere 1 procent pr. 1. april 2019. 

- Lønreguleringen er forhandlet under hensyn til de aktuelle, svære vilkår i offshore-markedet, understreger Søfartens Ledere. 

En fridøgnsoverenskomst
Et væsentligt element i overenskomstaftalen er en omlægningen af overenskomsten til én ordning – en fridøgnsoverenskomst, med en aftalt fridøgnsfaktor beregnet på 190 udedage (inkl. rejse- og skiftedage).

Omlægningen til færre arbejdsdage, indeholdt i den faste løn, betyder lønnedgang. Denne modregnes i de lønstigninger, der er opnået. Samlet betyder det en lønnedgang, som dog mere end udlignes i fridage/kontanterstatning, hvis man fortsat sejler det samme antal dage.

Den nye overenskomst er gældende fra og med første udmønstring efter den 1. april 2018. 

Forhandler fortsat med Rederiforeningen af 2010
Overenskomsterne med Rederiforeningen af 2010 er under forhandling. De har afventet forhandlingerne med Esvagt, som er den største overenskomst på Rederiforeningen af 2010’s område. 

Der forhandles om en erstatning af basis-, specialskibs- og bugseroverenskomsterne med én ny, samlet og mere tidssvarende aftale, baseret på fridagsoptjening pr. tjenestedag. 

Offshore Vind-segmentet ønskes også omfattet af aftalen. Parterne er stort set enige om teksten til en ny samlet overenskomst, men mangler at få de lønmæssige indplaceringer på plads. 

Forhandlingerne med Rederiforeningen af 2010 forventes afsluttet i januar 2018.

 

Kilde: Søfartens Ledere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094