23948sdkhjf

Milliardindtægter til Mærsk for fødevarehjælp

Maersk Inc, Maersk Lines datterselskab i USA, tjente 300 mio. dollars (1,8 mia. kroner)  i 2016 på at transporter for amerikansk fødevarehjælpeprogrammer, USAID og USDA. Det skriver Jyllands-Posten. 

For at leve op til USAs krav om, at mindst halvdelen af hjælpen skal fragtes på amerikansk indregistrerede skibe, har Maersk Line investeret stor i at opbygge en flåde, der står for omkring 20 procent af den fragtede fødevarehjælp. 

Omstændighederne betyder også, at Maersk - ligesom andre rederier, der lever op til de særlige krav - kan kræve mere for transporten.

- Der er nogle specifikke faktorer, som påvirker pris og profitabilitet for USAID's fødevarehjælpstransport. De omfatter ekstra logistiktjenester og krav, der ikke er del af Maersk Line's standardprodukter til kunder, skriver Mærsk til Jyllands-Posten. 

De ekstra omkostningerne er fx højere lønninger til marinefolk i USA, udgifter til at leve op til reguleringer og vedligehold af fartøjerne. 

Systemet er da også under beskydning for at være dyrt og tage penge fra nødhjælpen. Kun cirka 40 procent af pengene til nødhjælpsprogrammet Food for Peace går til mad. Omkostninger til fx transport æder resten af beløbet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078