23948sdkhjf

Grønsund-færge går i vinterhi

Færgen ’Ida’ har taget den sidste tur i 2017 mellem Bogø og Stubbekøbing over Grønsund. Det skriver Vordingborg Kommune på sin hjemmeside. 

Nu skal hun en tur på værft og gøres klar til sæsonen 2018. Blandt andet bliver der monteret nye joller, så færgen kan komme endnu tættere på det oprindelige look fra 1959. 

Status på ’Ida’s 2017 er over 25.000 besøgende og set over hele sæsonen bare èn dag, hvor man ikke kunne sejles på grund af hård vind. 

Værftsarbejde i Gilleleje
I foråret besluttede Rederiet Bogø-Stubbekøbing Overfarten, at nybyggede joller skulle monteres ombord på ’Ida’. Der blev derfor lavet et udbud på installation af jollerne. To værfter bød på opgaven, som Gilleleje Værft som vandt. 

Installationen af jollerne skulle foregå ombord på færgen, mens den var i drift. Desværre var der store udfordringer med at få støbt nye spil til de kraner, som skal kunne sætte jollerne i vandet. Nu er spillene leveret og jollerne vil blive monteret over vinteren, så installationen af jollerne er klar inden sæsonen 2018. 

Renoveringen af ’Ida’ fortsætter med et planlagt værftsophold i december og januar måned. Rederiet har udarbejdet et udbudsmateriale, som er sendt til Stege Værft og Gilleleje Værft. Sidstnævnte vandt med billigste pris for optagning, bedding og udskiftning af 30 meter træplanker. 

Færgen forhalede til Gilleleje værft ultimo november. Her bliver det årlige bundsyn udført og vedligeholdelsesopgaver igangsat, hvis det er nødvendigt.

Kilde: Vordingborg Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313