23948sdkhjf

Danske Rederier digitaliserer maritime kurser

Det bliver billigere for rederierne og lettere for de søfarende at tage kurser i arbejdsmiljø og dansk søfartslovgivning

De lovpligtige kurser for søfarende, de såkaldte §16-arbejdsmiljøkurser og kurser i dansk søfartslovgivning, bliver nu digitaliseret. Det sker på baggrund af Søfartsstyrelsens nye regler på arbejdsmiljøområdet, der trådte i kraft i juli 2017. Samtidig forkortes varigheden af et kombineret kursus i arbejdsmiljø og dansk søfartslovgivning fra fire til tre dage.  Det skriver Danske Rederier på sin hjemmeside.

Fremover vil online-undervisningen foregå i et virtuelt klasserum for små hold på op til seks deltagere. Både underviser og kursister kan under hele kurset se og tale med hinanden. Dermed er der samme mulighed for at interagere med undervisere og kursister, men uden at skulle rejse for at deltage i kurserne.

Det giver fordele for både rederier og søfarende, siger Anne Windfeldt Trolle, der er direktør i Danske Rederier med ansvar for arbejdsmarkedsforhold.

- Vi er glade for at kunne udbyde vores kurser online som den første maritime kursusudbyder. De søfarende vil kunne logge på fra deres hjem gennem en PC eller iPad, og skal derfor ikke rejse væk fra familien i hjemmeperioden eller bruge tid på kurserne om bord. Derudover giver det selvfølgelig også en besparelse for rederierne, når der ikke skal betales for hotelophold og transport. Det vil være en gevinst for alle parter, siger Anne Windfeldt Trolle. 

Danske Rederiers kursusafdeling - Danish Shipping Academy, der udbyder kurserne, vil dog fortsat afholde kurser med fysisk fremmøde, så længe der er efterspørgsel på disse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158