23948sdkhjf

Ghana og Danmark samarbejder om sikkerhed til søs

Danmark og Ghana har igangsat et maritimt myndighedssamarbejde, som skal bidrage til øget sikkerhed til søs og udvikle den maritime sektor i Ghana. Det skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Som led i det maritime myndighedssamarbejde landene iemllem har Søfartsstyrelsen netop haft fem ghanesiske skibsinspektører på besøg. Under besøget har danske og ghanesiske skibsinspektører udvekslet viden og erfaringer om myndighedsopgaven som skibsinspektør.

Besøget omfattede også en række workshops, ligesom de danske og ghanesiske skibsinspektører i samarbejde har udført en række praktiske øvelser på blandet andet Samsøfærgen og Hundested-Rørvig-færgen.

Besøget skete som opfølgning på danske skibsinspektørers besøg til Ghana tidligere på året og udgør en af flere aktiviteter i myndighedssamarbejdet.

- International regulering af skibsfarten er helt afgørende for at skabe sikkerhed til søs og lige konkurrencevilkår i den globale maritime sektor. Men regulering har kun effekt, hvis den rent faktisk implementeres og håndhæves alle steder i verden. Derfor er det afgørende, at vi samarbejder på tværs af landegrænser og lærer af hinanden. Vi deler derfor gerne vores viden og erfaringer på områder, hvor Ghana ønsker vores assistance til at udvikle sin maritime sektor, siger Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

Den maritime sektor spiller en væsentlig rolle i Ghanas fortsatte udvikling, ligesom dansk skibsfart har stor tilstedeværelse i Vestafrika. For at støtte op omkring udviklingen har Søfartsstyrelsen igangsat et maritimt myndighedssamarbejde med de ghanesiske maritime myndigheder, som skal bidrage til at styrke udviklingen af landets maritime sektor.

Myndighedssamarbejdet har været i gang siden 2015 og løber frem til august 2018. Konkret arbejdes der inden for tre spor, henholdsvis implementering og håndhævelse af international maritim regulering, styrkelse af det ghanesiske lodsvæsen og introduktion af digitale navigationsinstrumenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094