23948sdkhjf

Endnu en offshore-ordre til NKT

Kabelproducenten er valgt som foretrukken leverandør til havvindmølleprojektet Moray East

NKT har indgået en såkaldt Preferred Bidder Agreement (PBA) omkring levering og installation af eksportkabelsystemer til havvindmølleparken Moray East. Projektet udvikles af Mowel, Moray East Offshore Windfarm Ltd, som er ejet af EDP Renováveis S.A., og Engie.

Ordren er dog betinget af afsluttende forhandlinger om EPC-kontrakten (projektering, indkøb og konstruktion), og af at projektejeren træffer endelig beslutning om finansiering af havvindmølleparken. En afgørelse om finansiering forventes i efteråret 2018 efter godkendelse af Moray East ved den seneste Contract for Difference-runde (CfD) i England.

Moray East-projektet omfatter levering af cirka 185 kilometer 220 kV AC offshore eksportkabler, installation udført af kabeludlægningsskibet NKT Victoria og nedgravning af kablet. Denne projekttype har typisk en kontraktværdi på 130-170 mio. euro (970-1.270 mio. kroner), hvilket også forventes for Moray East-projektet. Installation af kablet forventes påbegyndt i 2020.

- Valget af NKT til Moray East havvindmølleparken bekræfter vores førende position i offshore vind-segmentet. Det understreger også, at vores teknologisk avancerede nøglefærdige løsninger, vores ekspertise og projekthåndtering er anerkendt ikke kun af eksisterende kunder, men også af nye samarbejdspartnere som Mowel, siger NKT’s CEO, Michael Hedegaard.

Moray East havvindmølleparken placeres ud for den skotske nordøstkyst og vil levere strøm til mere end 950.000 i England, når den er fuld operationel i 2021.

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109