23948sdkhjf

Færgerederier slår på den grønne tromme

I de danske farvande arbejder flere færgeselskaber med hybriddrift, hvor batterier dækker en del af energiforbruget, har fokus på energioptimering eller er i gang med en fuldstændig overgang til at bruge LNG eller el til fremdrift af færgen.

Det er en tydelig udvikling, som forventeligt vil fortsætte, da grønnere alternativer på flere stræk kan gå hånd i hånd med fornuftig forretningsudvikling. Det sætter Færgerederierne nu et samlet fokus på med en kampagne på de sociale medier under sloganet 'Sejl med os'. Det skriver Danske Rederier.

- Færgeselskaberne har vist en klar vilje til at investere i grønnere løsninger, og det har samtidig været muligt at rejse de offentlige udviklingsmidler, som er afgørende for at drive forandringen. Endelig har man lovgivningsmæssigt også skabt bedre vilkår for eksempelvis eldrift.

Samlet set så blinker det danske færgekort i højere og højere grad grønt, og det vil vi gerne markere med den kommende kampagne, siger Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier med ansvaret for færgerne. 

Han henviser til, at Folketinget eksempelvis for godt et år siden besluttede at sænke elafgiften for de mindre færger. Tilsvarende har aftalen om at fjerne PSO-afgiften - som ellers har været en betydelig hindring for at omstille til eldrift - også godt et år på bagen. Begge dele ting som har betydning for en grønnere færgefart.

Kilde: Danske Rederier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281