23948sdkhjf

Kæmpe narkofund på Mærsk-containerskib i New Zealand

Kokain til en værdi af omkring 88 mio. kr. skjult på containerskibet ’Maersk Antares' - besætningen var uvidende om den ulovlige last
Containerskibet ’Maersk Antares’ er involveret i en kæmpe narkosag i New Zealand, hvor politiet har beslaglagt ca. 46 kilo kokain til en værdi af omkring 20 mio. New Zealandske dollar (ca. 88 mio. kr.).

Ifølge flere medier blev fire personer - to australiere, en kroat og en serber - arresteret i Tauranga efter de om natten den 31. oktober i ly af mørket havde forsøgt at hente narkoen, som var gemt i et hemmeligt rum uden på skibets skrog.

Skibet, som var på vej mod Hong Kong, var ankommet fra Chile samme aften.

Politi og toldvæsen i New Zealand havde efterforsket en narkoring i fem måneder og var forberedt på ankomsten af den store ladning kokain, skriver mediet Maritime Bulletin.

Det er angiveligt det største samlede narkofund i landets historie.

Besætningen om bord på det Singapore-flagede Mærsk-skib var ifølge politiet tilsyneladende uvidende om, at de var involveret i narkosmugling i stor skala.

Mærsks presseafdeling bekræfter i en skriftlig kommentar til Søfart, at der er fundet ulovlig narkotika om bord på ’Maersk Antares’, som er bygget i 2007.

- Mærsk er fuldt forpligtet til at overholde de lokale love i enhver jurisdiktion, vi opererer i. Som sådan samarbejder Maersk Line fuldt ud med New Zealands myndigheder. ’Maersk Antares' er indsat på Maersk Lines AC3/Triple Star service mellem Sydamerika, New Zealand og Asien. ’Maersk Antares’ forlod Port Tauranga som planlagt uden forsinkelse, hedder det i rederiets udtalelse.

Det er ikke første gang, der er fundet narkotika på Mærsks skibe.

- Det sker desværre ind i mellem, med uregelmæssigt interval. Vi har ikke indblik i, om det generelt er et stigende problem. Generelt er påvirkningen på Maersk Lines drift lav, da vi som nævnt arbejder tæt sammen med myndighederne, skriver Mærsk.

Hvad gør I for at forhindre det?

- Maersk Line har forebyggende foranstaltninger sat op i henhold til lovgivning samt retningslinjer fra de forskellige retshåndhævende myndigheder rundt om i verden, fx US Customs & Border Protection (det amerikanske toldvæsen og grænsepoliti, red.). Vi arbejder tæt sammen med myndighederne, og både når det gælder vores skibe og operationer på land, er Maersk Line forpligtet til at drive forretning på en ansvarlig og lovlig måde med respekt for den økonomiske, sociale og miljømæsige påvirkning, vores aktiviteter har, hedder det i svaret fra koncernens presseafdeling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125