23948sdkhjf

Frederikshavn: Flådestation skal ikke amputeres

Frederikshavn Kommune taler sin sag for Folketingets Forsvarsudvalg

En deputation fra Frederikshavn Kommune med borgmester Birgit S. Hansen i spidsen er i dag er på Christiansborg for at møde Forsvarsudvalget. Efter regeringens udspil til et nyt forsvarsforlig blev offentliggjort for nylig, ønsker et enigt byråd, at der kommer yderligere oplysninger frem i forhandlingerne. 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Frederikshavn Kommune.

Som værtskommune for Flådestation Frederikshavn - og de over to tusind lokale forsvarsarbejdspladser - ønsker byrådet dialog med forligsparterne om balancen mellem de nuværende flådestationer: 

Forsvarsforliget og flåden

Byrådspolitikere vil kæmpe for Flådestation Frederikshavn

Borgmestre: Forsvarsforliget tager nye arbejdspladser fra os

Regeringen vil investere kvart milliard i flådestation

- Når vi i Frederikshavn har forsvarsfaciliteter og anlæg, der netop er moderniseret for to milliarder kroner, så giver det ikke mening at tale om at flytte noget, og skille hovedet fra kroppen så at sige. Samtidig vil vi gerne understrege behovet for, at beslutningen træffes af politikerne. Vi tager afstand fra, at man udlægger rammebeslutninger, der efterfølgende skal udfyldes af det militære system, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune. 

Byrådet er optaget af den rolle som Flådestationen og ikke mindst Søværnets skoler spiller i det maritime centrum, som Nordjylland i almindelighed - og Frederikshavn i særdeleshed - udgør i Danmark.

Mødet finder sted i Forsvarsudvalget i dag, torsdag den 26. oktober, kl. 13.15.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095