23948sdkhjf

Rederierne ønsker enklere regler

Samtænkning af skibssyn, så udstedelse af ’hygiejnecertifikater’ sker uden unødig ventetid og ekstraomkostninger, er blandt søfartens ønsker til regelforenkling

Virksomhedsforum for enklere regler har netop sendt 15 nye forslag til forenklinger til Regeringen. Forslagene vil lette byrder og besvær for virksomheder i transportbranchen, skriver Danske Rederier på sin hjemmeside.

På søfartsområdet handler det om samtænkning af skibssyn, så udstedelse af såkaldte ’hygiejnecertifikater’ sker uden unødig ventetid og ekstraomkostninger for rederierne.

De 15 forslag er resultatet af et særligt udvalgsarbejde, hvor de centrale branchepolitiske aktører fra transportområdet har deltaget.

For Danske Rederier har udvalgsarbejdet hjulpet med at få sat fokus på de muligheder, der eksisterer med Virksomhedsforum. Konkret opfordrer Virksomhedsforum til, at Søfartsstyrelsen får mulighed for at udstede hygiejnecertifikater, så rederierne ikke skal have flere forskellige myndigheder på kontrolbesøg.

- Transportarbejdsgruppen har kastet lys på bøvl og besværligheder for rederierne, som vi skal have adresseret, og hygiejnecertifikaterne er et godt sted at starte. Herudover har vi nu en række forhold, vi skal undersøge nærmere, som kan føre til yderligere regelsanering på det maritime område, siger Jacob K. Clasen, underdirektør i Danske Rederier.

Virksomhedsforum for enklere regler er et uafhængigt rådgivende organ for regeringen, der har til opgave at komme med forenklingsforslag der, hvor virksomhederne oplever de største byrder. Forslag fra Virksomhedsforum er omfattet af et "’følg-eller-forklar-princip’. Det betyder, at regeringen er forpligtet til enten at gennemføre de initiativer, der bliver foreslået eller forklare, hvorfor man ikke gennemfører initiativer. Forummet består af repræsentanter fra virksomheder, eksperter og erhvervs-, arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer.

Kilde: Danske Rederier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.177