23948sdkhjf

Mærsk på vej helt ud af Dansk Supermarked

- Det kommer bare an på, hvornår vi sætter os sammen med A.P. Møller, siger Dansk Supermarkeds bestyrelsesformand om køb af Mærks-koncernens aktier

Dansk Supermarked har tjent nok til at købe A.P. Møller – Mærsks resterende aktier i Dansk Supermarked. Og det agter detailkæden at gøre. Det skriver Børsen.

- Vi har genereret et betydeligt cashflow, så vi i dag er solide og uden videre kan købe de 19 procent tilbage. Det kommer bare an på, hvornår vi sætter os sammen med A.P. Møller, siger Nils Smedegaard Andersen, bestyrelsesformand i Dansk Supermarked, til avisen.

Han var koncernchef i A.P. Møller-Mærsk, da man i 2015 solgte små 50 procent af aktierne i Dansk Supermarked til de to Sallingfonde. Dengang fik fondene option på at købe de resterende 19 procent.

Aktieposten i Danske Supermarked var ved indgangen til 2017 bogført til en værdi på 5,5 mio. kroner af A.P. Møller – Mærsk. Salling-fondene ventes ifølge Børsen at skulle betale mere.

Efter lanceringen af den nye strategi i september sidste år og medfølgende opsplitning af konglomeratet i en Transport & Logistics division samt en Energi division har A.P. Møller - Mærsk rettet blikket stift mod transportdelen. Derfor er solgt ud af andre ikke-kerneaktiviteter som Maersk Oil og Maersk Tankers og nu de resterende aktier i  Dansk Supermarked.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156