23948sdkhjf

Maritimt accelerator-forløb får plads i Svendborg

Sydfyn bliver knudepunkt for en ny maritim start-up hub, som skal give iværksættere de allerbedste rammer for produkt- og forretningsudvikling og skabe en stærk fødekæde af spin-out virksomheder

Fyns Maritime Klynge har fået tilsagn fra Syddansk Vækstforum om en økonomisk saltvandsindsprøjtning til etablering en start-up hub for maritime iværksættere i Svendborg. Bevillingen på 3 mio. kroner er en del af EU Socialfondsprojektet Co-Create Sydfyn. 

Visionen med start-up hub’en er at forkorte vejen fra produktudvikling til finansiering og salg.

- Når det gælder produkter til den maritime branche, kan udviklings- og særligt testfasen være lang og omkostningstung, og det er her, risikoen for at måtte lukke ned er størst for nye virksomheder. Derfor etablerer vi nu dette start-up-program, hvor vi giver iværksættere adgang til teknisk support, testfaciliteter, sparring på forretningsudvikling, kontakt til investorer og adgang til samarbejdspartnere blandt virksomheder i det maritime klyngemiljø siger Lars Ahrendtsen, forretningschef i Fyns Maritime Klynge.

Sydfyn som centrum for maritime iværksættere
Beslutningen om at placere en maritim start-up hub i Svendborg er endnu én af flere investeringer i den maritime udvikling på Sydfyn. I 2021 forventer SIMACs 12.000 m2 nye internationale søfarts- og maskinmesterskole at stå færdig, og EUs internationale søfartskonference vil trække over 1000 deltagere til byen i 2024.

Ambitionen er at gøre Sydfyn til centrum for udvikling af maritime start-ups og spin-out virksomheder.

Derfor kan både danske og internationale iværksættere, der arbejder med udvikling af fx green shipping, autonome teknologier samt digitale optimerings-systemer, søge om plads ved klyngen.

 Hubens fremtidige iværksættere kan se frem til skræddersyede forløb med en række milepæle undervejs. Ligeledes bliver der adgang til test- og udviklingsfaciliteter i form af værksteder og laboratorier på SIMAC og blandt de lokale virksomheder. Administration og ledelse får tilknytning til Fremtidsfabrikkens IT og maritime iværksætterhus i Svendborg.

Klyngens første opgave bliver at samle et specialiseret advisory board bestående af virksomhedsejere, investorer og fagprofessionelle, der skal være med til at udpege de kommende iværksættere. Ansøgningsfristen offentliggøres i løbet af efteråret. 

Fakta: Maritim Start Up Hub

  • Iværksættere søger om plads og udvælges af et kommende advisory board.
  • En plads i hub ‘en giver adgang til et struktureret accelerator-forløb med milepæle undervejs.
  • Forløbet indebærer sparring med fag-professionelle, erfarne forretningsudviklere, kontakt til investorer og adgang til test- udviklings- værksted- og kontorfaciliteter.
  • En plads i hub´en er gratis.
  • Fyns Maritime Klynge leder og driver hub´en
  • Den maritime start-up hub er finansieret gennem EU Socialfondsprojektet Co-Create Sydfyn.
  • Co-Create Sydfyn omfatter fem aktiviteter for iværksættere og små og mellemstore virksomheder i IT og maritime erhverv.
  • Projektets løbetid: 1. januar 2018 til 30.juni 2021.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206