23948sdkhjf

Regeringen vil afskaffe skibsafgift og udvide DIS-ordning

Der er to centrale udspil på det maritime område i regeringens erhverv- og iværksætterudspil, der blev udsendt onsdag

Som en del af erhverv- og iværksætterudspillet vil regeringen gøre to store indsatser for at hjælpe den maritime udvikling i Danmark.

Venstre, Konservative og Liberal Alliance vil udvide nettolønsordningen i sømandsbeskatningsloven til ansatte i offshore-sektoren. Dermed skal det også indebære søfolk på specialskibe som vagt-, supply-, rørlægnings-, kabel-, vindmølle-, konstruktions- og ishåndteringsskibe samt ASV’er.

Det skal ifølge regeringen hjælpe Danmark med at fastholde positionen som en førende søfartsnation og styrke offshore-sektoren. Ordningen forventes at ske fra 2019.

Derudover vil de tre regeringsparter også afskaffe registreringsafgiften på handelsskibe, som Danske Rederier tidligere har ønsket. Det skal gøres for at tiltrække nye registreringer af handelsskibe og hente udenlandske rederier og maritime aktiviteter til landet. Dermed skal det blive mere attraktivt at sejle under dansk flag.

Forslagene bakkes op af vækstholdet for Det Blå Danmark, som har anbefalet begge dele.

 - Danmark er som et lille land afhængig af, at vi kan handle med andre lande. Derfor har Danmark haft stor gavn af globaliseringen. Vi må ikke tage for givet, at vi bliver ved med at føle os som vindere i en verden, hvor medarbejdere og arbejdspladser hastigt flytter sig rundt. Derfor skal vi hjælpe vores virksomheder med at være innovative og udnytte ny teknologi, så nye store succeser ikke går udenom Danmark, siger finansminister Brian Mikkelsen (K) i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094