23948sdkhjf

USA's flådekaptajner i fokus efter kollission

Ti søfolk er savnet efter et amerikansk flådefartøj kolliderede med en MR-tanker ud for Singapore - det fjerde havari på kort tid sår tvivl om flådeledelsen
I nat kolliderede den amerikanske destroyer 'USS John S. McCain' med MR-tankeren 'Alnic MC' øst for Singapore.

Og hele ti medlemmer af besætningen på destroyeren savnes efter havariet, mens fem andre er kommet til skade. Det oplyser US Navy ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kollisionen sår tvivl om amerikanske flådekaptajners evner til søs, siden flere kollisioner har fundet sted på det seneste. Det skriver blandt andre Berlingske

Som Søfarts læsere vil vide er broen døgnbemandet , og under dæk holder en lang række specialister øje med radarer og skibstrafikken i det hele taget. Så hvorfor sker kollisionerne? Her er kaptajnerne nu kommet i fokus.

Fjerde uheld på kort tid

På få måneder har amerikanske flådefartøjer nemlig været involveret i fire kollisioner.

I maj kolliderede 'USS Lake Champlain' med et sydkoreansk fiskefartøj, og 'USS Antietam' grundstødte ud for Tokyo.

Og d. 17. juni kolliderede 'USS Fitzgerald' med et containerskib, hvilket kostede syv besætningsmedlemmer om bord på orlogsfartøjet liet. De druknede i deres senge, da containerskibet ramte.

Ulykkerne har fået den amerikanske flådes hovedkvarter til at se nærmere på årsagerne, og det har ført til, at en lang række officerer er blevet fjernet fra posterne, skriver Berlingske.

Læs mere om 'USS John S. McCain' på US Navy's hjemmeside

Læs mere om MR-tankeren på Marinetraffic.com
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094