23948sdkhjf

209 nye maritime studerende dystede på Martec

Der var fuld tryk på, da Martecs nye studerende fra adgangskursus, HF-Søfart, navigatør-, skibsassistent- og maskinmesteruddannelserne mødtes til årets store studiestartsdag.

- Det Blå Danmarks fortsatte vækst og udvikling er betinget af, at de unge interesserer sig for, og søger ind på, de mange forskellige uddannelser der retter sig mod en Blå karriere – både til lands og til vands. Martec har i år oplevet god søgning til de fleste uddannelser, og vores optag ligger på niveau med 2016. Det er sådan set positivt – særligt i lyset af at der på landsplan er en faldende trend i søgningen, siger Martecs direktør Pia Ankerstjerne i en pressemeddelelse fra uddannelsesinstitutionen.

Dyst på formåen of samarbejde
På dagen var arrangeret en mini-olympiade, hvor de 209 nye studerende blev rystet sammen på tværs af uddannelser og studieretninger i en dyst på samarbejdsevner, fysisk formåen, intellektuel overskud og kreativitet.

- Det var vigtigt for os at samle alle studieretninger til denne introdag. Vi vil have fuld fokus på et godt socialt studiemiljø i dette semester, og dagens syv øvelser med blandede hold, gav for første gang, vores studerende muligheden for, at møde elever uden for egen studieretning. Det vil vi gerne bygge videre på i det faglige setup også, således at vi undervisningsmæssigt vil udnytte de muligheder der er i forhold til f.eks. Team Ressource Management, siger Uddannelseschef Kenneth Kirkegaard.

Martec og Skagen Skipperskole blev den 1. juli 2017 sammenlagt med henblik på at styrke udbuddet af de maritime uddannelser i den nordjyske region og kan nu tilbyde alle de maritime uddannelsesretninger.

Elever på den maritime studentereksamen (HF-Søfart), som tilbydes sammen med Frederikshavns Gymnasium, tilbydes nu indkvartering på Martecs skolehjem.

Kilde: Martec

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219