23948sdkhjf

Ejer af 'Nautilus' sigtet for drab

Sagen om den forsvundne ubåd 'Nautilus' tog fredag aften en sensationel drejning, da ejer og opfinder Peter Madsen blev sigtet for drab
Først var den forsvundet, så blev den fundet sejlende i Køge Bugt og pludselig sank den. Ejeren, Peter Madsen, blev reddet op af vandet, mens ingen kunne finde den kvindelige journalist, der torsdag aften var sejlet på tur i ubåden 'Nautilus' med Peter Madsen.

Sagen om den hjemmebyggede ubåd, 'Nautilus', gennemgik nærmest utallige faser på blot en enkelt dag, men fik fredag aften alligevel kurs mod en decideret tragedie.

Det skete, da Københavns Politi fredag aften meddelte, at Peter Madsen er blevet sigtet for drab på den kvindelige journalist.

Grundlovsforhør
Peter Madsen vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Han nægter drab og har forklaret, at han satte kvinden i land torsdag aften ved spidsen af Refshaleøen, nær restaurationen ”Halvandet” omkring kl. 22.30.

Københavns Politi skriver i en pressemeddelelse:

"Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to personer forlade havnen omkring kl. 19.00 eller som har observeret ubåden og besætning komme nær spidsen af Refshaleøen omkring kl. 22.30. Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter kl. 22.30 torsdag aften."

Kvinde er efterlyst
Kvinden beskrives som: 160 cm høj, 56 kg, 30 år, spinkel af bygning, rødbrunt hår, grønne øjne. Iført en orange bluse med lange ærmer, sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.

Nautilus er angiveligt sejlet ud fra Refshaleøen torsdag aften omkring kl. 19.00 med to personer. Den mandlige ejer og en kvindelig, svensk journalist.
10.30 fredag formiddag blev der skabt visuel kontakt til ubåden, da den blev set ved Drogden Fyr i Køge Bugt og efterfølgende blev der etableret radiokontakt til båden, der ifølge ejeren satte kurs mod havn.

Sank pludseligt
Umiddelbart inden kl. 11.00 sank ubåden pludselig og ejeren blev efterfølgende reddet op på en privat motorbåd, der sejlede ham i havn.

Der har i eftermiddag været dykkere ved ubåden, der ligger på syv meter vand. Men ifølge Københavns Politi har ikke været muligt at komme ind i ubåden, idet den enten skal stabiliseres på stedet eller bjærges og bugseres til havn, før det vil være muligt. Dette vil formodentligt ske i løbet af lørdag, oplyser politiet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078