23948sdkhjf

Stort maritimt vækstpotentiale i fremtidens olie- og gassektor

Regeringen har netop fremlagt en ny strategi for fremtidens olie- og gassektor i Nordsøen. Strategien er et tillæg til aftalen om Nordsøen, som en række partier indgik i marts. Anbefalingerne omfatter forberinger af infrastrukturen samt investeringer i forskning og ny teknologi for at sikre fuld udnyttelse af Nordsøens ressourcer.

For den blå energisektor i Nordsøen, som omfatter den maritime offshore, der servicerer både gas, olie og havvind, er det godt nyt. For med de nye anbefalinger er vækstpotentialet endnu større for den maritime klynge, lyder det fra administrerende direktør i Danske Rederier Anne H. Steffensen i en pressemeddelelse fra organisationen.

- Danske Rederier er godt tilfredse med anbefalingerne i Regeringens strategi for fremtidens olie-og gassektor i Danmark. Vores medlemmer står klar til at levere de maritime services, der skal til for at udbygge og servicere i Nordsøen, både når det gælder olie-gas og havvind. Danske offshore rederier skaber alene i dag flere tusinde jobs både til søs og på land i hele Danmark, og med regeringens nye strategi er der potentiale for flere, siger Anne H. Steffensen.

I forbindelse med det nyligt annoncerede Nordsøsamarbejde har Regeringen tidligere meldt ud, at de ønsker, at den danske del af Nordsøen bliver havvindens Silicon Valley med stor værdiskabelse for det danske samfund. En hensigtsmæssig brug af olie- og gasressourcerne i Nordsøen er ligeledes en gevinst for det danske samfund i form af arbejdspladser og skattebetalinger.

Det Blå Danmark beskæftiger i dag 100.000 danskere til vands og på land i den maritime klynge. 20.000 af disse arbejdspladser er placeret i region Syddanmark, hvor en stor del af beskæftigelsen er knyttet til Nordsøens offshore virksomheder.

 

Kilde: Danske Rederier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19