23948sdkhjf

DFDS køber kanalfærger fra Eurotunnel

FÆRGEFART: Som ventet vælger DFDS at overtage ejerskabet af to oprindelige Seafrance-færger fra Eurotunnel, der frem til juni i år havde ret til at sælge dem til den danske rederikoncern
DFDS har som ventet overtaget ejerskabet af de to store dagfærger på ruten Dover - Calais, der blev taget ind på bareboatcharter fra Eurotunnel for to år siden. Færgerne blev i starten af 2016 gennemgribende renoveret af DFDS.

DFDS forpligtede sig i forbindelse med overtagelsen af de 34.000 BT store 'Côte des Dunes' og 'Côtes des Flandres' til en såkaldt put-optionsaftale, der gav Eurotunnel ret til at forlange, at DFDS frem til midten af juni 2017 købte færgerne.

Det var Eurotunnel, selskabet bag den faste tunnelforbindelse under Den Engelske Kanal, der i 2012 selv købte færgerne ud af boet fra det kuldsejlede SeaFrance. Her havde færgerne været drevet mellem Dover og Calais siden deres respektive levering fra et finsk og et fransk værft i henholdsvis 2001 og 2005. DFDS var selv med i køberfeltet af færgerne i 2012.

Korridor til kontinentet

'Côte des Dunes' og 'Côtes des Flandres' udgør i dag sammen med DFDS’ tre store dagfærge-søsterskibe mellem Dover og Dunkirk samt yderligere en færge på Dover – Calais en lukrativ trafikmaskine i korridoren mellem UK og kontinentet i konkurrence først og fremmest med P&O Ferries.

DFDS oplyser ikke købsprisen på de to færger, men meddeler i en selskabsmeddelelse, at koncernens forventede investering i 2017 fortsat er omkring 1,8 mia. kroner inklusiv de to optioner på ro/ro-skibe, der blev løftet ved Jinling-værftet i Kina fornylig.

Med overtagelsen af de to færger fra Eurotunnel udgøres DFDS’ ejede flåde nu af seks dagfærger (ro/pax-færger uden større nataptering), 10 ro/pax-færger, 16 ro/ro-skibe, fire cruisefærger samt to palle/sideports-skibe.

Læs også:
DFDS næsten klar til start af trafikmaskine med første af to nye kanal-færger
Her blev DFDS’ rekordresultat skabt
DFDS fuldendte etableringen over Den Engelske Kanal med 'Côte des Flandres'
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16