23948sdkhjf

Dramatisk start for Det Blå Danmark på folkemøde

En sejltur omkring Allinge udviklede sig dramatisk, da Søværnet ville afskære Det Blå Danmarks flydende Folkemøde-stand, Postbåden ’Peter’, fra at returnere til havnen. Du gætter aldrig, hvad der så skete…
Der var højt skum på fadøllene, men ikke på bølgerne, da Det Blå Danmark torsdag indledte Folkemødet på Bornholm med en sejltur i sin flydende stand, Postbåden ’Peter’.

50 personer med tilknytning til Det Blå Danmark var inviteret med på smuttur omkring Allinge, hvor Søværnet vogtede indsejlingen intenst på grund af det øgede trusselsbillede. Faktisk var overvågningen så intens, at Det Blå Danmark blev forbudt at sejle retur til Allinge Havn. Anløb forbudt under Folkemødet, lød instruksen.

Heldigvis var hjemmeværnsfolkene lydhøre over for de åbenbare argumenter om, at Postbåden blot var ude på en runde. Så alle deltagere i sejlturen fik sikker grund under fødderne igen - så sikker som den nu kan være i den fest, som Folkemødet også er.

Kig på granit fra postbåd

Oppasningen fra Søværnet havde dog ifølge kilder tæt på begivenhederne ingen indvirkning på stemningen om bord. Her fik politikere, rådgivere og udenlandske kontakter - deriblandt fra den amerikanske ambassade - sig en snak med hinanden og et kig ind på den bornholmske granit, mens de vuggende drev stille afsted til lyden af en solid dieselmotor.

Det var femte gang, at Det Blå Danmark havde hyret Postbåden 'Peter' som omdrejningspunkt for de aktiviteter, de tre arrangører Danske Havne, Danske Rederier og Danske Maritime havde sat sammen på Folkemødet. Direktørerne fra de tre hovedaktører i Det Blå Danmark havde forskellige temaer, de lagde vægt på:

Læs også: Med Postbåden Peter til Folkemøde

- I år sætter vi særligt fokus på uddannelse og udviklingsvilkår for den arbejdskraft, vi i den maritime industri skal tiltrække i de kommende år, ikke mindst hvordan vi forholder os til den stigende grad af automatisering og brug af robotter, sagde adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Temaer til debat
Fra Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier (tidl. Danmarks Rederiforening), lød det:

- Det vigtigste tema for mig på Folkemødet i år er globalisering og antiglobalisering, med tanke på hvordan vi får skabt lige og fair konkurrence. Det andet team er grøn omstilling, sagde Anne H. Steffensen.

Danske Havnes adm. direktør Bjørn Christiansen havde efter en kort tænkepause et kort og klart budskab som tema:

- Mit vigtigste tema i år er, hvordan vi skaber vækst og velstand i hele Danmark - med tryk på 'hele', understregede Bjørn Christiansen.

Læs også: Billigere færgebilletter til debat på folkemøde
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125