23948sdkhjf

Prestigefyldte pris til HH Ferries Group

HH Ferries Group har modtaget den prestigefyldte Baltic Sea Clean Maritime Award 2017 ved den 8. årlige EU Strategy for the Baltic Sea Region-konference i Berlin den 14. juni 2017. Det skriver HH Ferries i en pressemeddelelse.

Med prisen anerkendes elektrificeringen af 'Tycho Brahe' og 'Aurora', som bliver de hidtil største fuldt elektriske færger, samt installationen af de første landbaserede fuldautomatiske robotarme til opladning i havnene i Helsingør og Helsingborg.

'Tycho Brahe* gennemgår i øjeblikket de sidste testforløb, inden færgen indsættes på ruten mellem Danmark og Sverige den 20. juni som den største batteridrevne færge i verden.

Det er en del af HH Ferries Groups strategi at beskytte miljøet aktivt, og færgerne har siden 2007 opfyldt de emissionskrav, som blev indført i 2015. Investeringen er medfinansieret af INEA, som er EU’s forvaltningsorgan for innovation og netværk, og ABB er HH Ferries Groups hovedleverandør på projektet og ansvarlig for installationen.

- HH Ferries Groups elektrificering er en milepæl for den maritime industri, og vi er stolte over at bidrage til udviklingen og glade for, at Baltic Sea Forum anerkender projektets betydning, siger Marcus Högblom, VP Global Sales i ABB.

De to færger vil alene blive drevet af batterikraft på de omkring 4 kilometer mellem Helsingør og Helsingborg, som årligt tilbagelægges af flere end 7,3 mio. passagerer og 1,8 mio. køretøjer. Den nye batteriløsning vil bidrage til at reducere flådens samlede emission med mere end 50 procent sammenlignet med de nuværende dieseldrevne fartøjer. Den samlede batterikraft på 8.320 kWh for de to færger svarer til 10.700 bilbatterier.

 Kilde: HH Ferries

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204