23948sdkhjf

Ny maritim investeringsfond køber de første skibe

Navigare Capital Partners, investeringsselskab som to pensionskasser og medlemmer af Mærsk-familien har skudt cirka 2 mia. kroner i, har gjort det første køb. Det skriver ShippingWatch.

- Vores første investering har været i to fem år gamle MR-produkttankere, som vi har købt fra det italienske rederi LGR for 48 mio. dollars, og dem er vi glade for, at vi har købt, siger Henrik Ramskov, direktør i Navigare Capital Parters, til mediet.

Han uddyber, at fondens strategi er indkøb i forskellige segmenter, så hvor og hvornår næste køb  falder afhænger af mulighederne i markedet.

300 mio. dollars i spil
Nyheden om etableringen af Navigare Capital Partners kom i midten af marts i år. Pensionskasserne Pension Danmark og Danica samt medlemmer af Mærsk-familien har skudt 300 mio. dollars i investeringsfonden Maritime Investment Fund, som administreres af Navigare Capital Partners.

Navigare Capital Partners og Maritime Investment Fund
Robert Uggla ind i milliardfond

Erfarne shipping-folk rejser 2 mia. kr. til ny investeringsfond

- Vi vil holde et stramt fokus på selve aktivet, og overlade driften til andre. En oplagt model vil være at investere i specifikke skibe i attraktive segmenter og placere dem i forskellige former for beskæftigelse til f.eks. andre rederier. Kontrahering af nybygninger vil også være noget, som vi ville kunne gå ind i. Men vores vision er ikke at bedrive fuldtonet asset play – vi vil altid fokusere på mulighederne, hvor de end måtte opstå i international shipping, så vores investeringer vil helt naturligt blive placeret forskellige steder og med forskellige partnere, forklarede Henrik Ramskov til Søfart tilbage i marts. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158