23948sdkhjf

Forsvarsministeren besøger hangarskibsbidrag

Fregatten ’Peter Willemoes’ og det danske radaroperatørbidrag i Abu Dhabi har haft fint besøg

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen besøgte fredag d. 28. april fregatten 'Peter Willemoes', som i øjeblikket indgår i en amerikansk hangarskibsgruppe. Det oplyser forsvarsministeriet i en pressemeddelelse

Den danske fregat har bidraget til beskyttelsen af hangarskibet George H. W. Bush og hele hangarsskibsgruppen samt til kontrollen med luftrummet omkring hangarskibsgruppen. Ministeren besøgte også hangarskibet George H. W. Bush, hvis fly har fløjet til støtte for koalitionens indsatser mod ISIL i Irak og Syrien.

Læs mere: Mod Golfen med Nimitz-klassen

- Jeg har mødt stort engagement hos besætningen på Willemoes, og deler fuldt og helt de lovord, der lyder fra vores amerikanske allierede om den danske indsats. Besætningen har tydeligvis fået meget ud af at være med i hangarskibsgruppen. Den slags stiller store krav til skib og besætning fordi der konstant gennemføres skarpe missioner omkring hangarskibsgruppen. Men nok så vigtigt er det, at erfaringen fra den her type skarpe missioner tages med hjem til resten af søværnet, som så kan lære af det til kommende missioner, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Til til medaljer 
Under besøget på 'Peter Willemoes' fik forsvarsministeren desuden lejlighed til at overrække Forsvarets Medalje for International Tjeneste til de af besætningens medlemmer, der i sensommeren 2016 deltog i operationen, der havde til formål at fjerne kemiske materialer fra Libyen. En indsats, som dansk forsvar har høstet stor international anerkendelse for.

Læs mere: To danske skibe skal sejle kemiske våbenrester fra Libyen

- Opgaven blev løst yderst professionelt og kompetent. Forsvaret fik med indsatsen endnu en gang demonstreret, hvordan Danmark med kort varsel kan bistå det internationale samfund i løsningen af vigtige opgaver. Medaljen markerer en stor og velfortjent påskønnelse til de danske soldater, der deltog i operationen, siger Claus Hjort Frederiksen.

Forsvarsministeren tog efter besøget på 'Peter Willemoes' videre til Abu Dhabi. Her besøgte han bl.a. det danske radaroperatørbidrag, der befinder sig i luftoperationscentret på Al Dhafra-luftbasen. Herfra er de med til at koordinere koalitionen mod ISILs luftoperationer, som en del af det samlede danske radarbidrag, der desuden udgøres af en luftovervågningsradar placeret på Al Asad-luftbasen i Irak.

Kilde: Forsvarsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156