23948sdkhjf

Politisk handling bag de blå ambitioner, tak

Rederiforeningen hilser anbefalingerne fra Vækstteamet for Det Blå Danmark velkommen og ser nu frem til, at politikerne trækker i arbejdstøjet, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

 

Efter knap et års arbejde er der en lang række konkrete forslag i vækstteamets udspil, som politisk er lige til at gå til. Jesper Lok har stået i spidsen for det maritime vækstteams arbejde og glæder sig over modtagelsen:

- Vækstteamets anbefalinger sigter på at gøre Danmark til en ledende global nation, ikke bare hvad angår at drive skibsfart men for den maritime industri bredt, herunder ikke mindst de digitale muligheder, der opstår de kommende år, siger Jesper Lok, som har en baggrund i shipping og aktuelt er bestyrelsesformand for rederierne J. Lauritzen og Esvagt .

- Vi har et godt afsæt, men verden står ikke stille, og vi skal hele tiden være på tåspidserne, når det gælder konkurrencedygtige rammevilkår. Endvidere skal vi have de rette kompetencer til både drift og iværksætteri i Det Blå Danmark, tilføjer han.

Ros til gennemførlige ambitioner
Fra Danmarks Rederiforenings side er der en klar kvittering for ambitioner og dybde i arbejdet. Det er tydeligt, at Det Blå Danmarks udfordringer har været under seriøs behandling, og at resultatet er præget af ønsket om både ambitiøse og gennemførlige forslag.

- Det her er en vigtig buket af anbefalinger med rigtig mange flotte blomster, som Brian Mikkelsen i dag får fra vækstteamet. Det er et bund solidt arbejde fra en gruppe meget kvalificerede praktikere fra det maritime felt, så der bør absolut lyttes til vækstteamet. Nu skal man politisk trække i arbejdstøjet og sætte politisk handling bag, siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening.

Fra Rederiforeningens side vil man arbejde for at få omsat de mange gode tanker i vækstteamets anbefalinger til handling. Både når det kommer til særregler, uddannelse og den høje registreringsafgift, er der brug for at sætte ind, hvilket også bliver tydeligt, når man læser vækstteamets rapport. Dertil kommer, at vækstteamet er krystalklar i sin anbefaling om at gennemføre en udvidelse af sømandsskatten til at dække hele den maritime offshore:

- Jeg hæfter mig særligt ved, at vækstteamet også finder det centralt at få lige skattevilkår for hele den maritime offshore. Her kæmper flere rederier med den ene hånd bundet på ryggen, og det nytter ikke, hvis vi i Danmark skal gribe væksten indenfor eksempelvis havvind. Det kalder ganske enkelt på hurtig handling, konstaterer Jakob Ullegård.

Vækstteamet har været i gang siden maj 2016 og rummer repræsentanter fra hele Det Blå Danmark.

Fra rederisiden har Mikael Skov, Hafnia Tankers, og Jens Frederik Hansen, A2SEA, været med i teamet.

Næste skridt bliver, at regeringen tager bestik af anbefalingerne og på den baggrund kommer med et bud på hvilke anbefalinger, som umiddelbart skal omsættes til handling.

Kilde: Danmarks Rederiforening

Artiklen er en del af temaet Væksttema.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095