23948sdkhjf

Regeringen vil sende fregat i kamp mod IS

En dansk fregat skal måske snart støtte et amerikansk hangarskib i Det Indiske Ocean i kampen mod Islamisk Stat
Umiddelbart efter nytår vil regeringen fremsætte et beslutningsforslag, der skal sende et krigsskib til Det Indiske Ocean for at bekæmpe Islamisk Stat. Det skriver Radio24syv.

Det er under to uger siden, at de danske F-16-fly vendte tilbage efter at have bekæmpet Islamisk Stat i Syrien og Irak. Hvis det står til regeringen, skal danske soldater snart afsted igen, bekræfter Udenrigsministeriet.

Den danske fregat HDMS "Peter Willemoes" skal til Det Indiske Ocean, hvor det skal yde støtte til et amerikansk hangarskib, der skal bekæmpe Islamisk Stat.

Ifølge Radio24syvs oplysninger vil der være omkring 130 danske soldater på fregatten.

Den skal efter planen sejle fra Danmark i starten af februar, hvor soldaterne i første omgang skal gennemgå en træningsmission i Middelhavet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA). Men Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, fortæller, at fregatten er blevet efterspurgt af Danmarks koalitionspartnere.

- Vores flåde har enormt gode kapaciteter for at kunne hjælpe til, og vi er glade for at kunne være med. Det er ekstremt vigtigt, at vi bidrager til kampen mod IS.

- Så længe der er en terrortrussel, så må vi gøre alt, hvad vi kan for at være med i første række. Terroristerne har også Danmark som mål, siger Michael Aastrup Jensen til Radio24syv.

I første omgang er missionen berammet til at vare tre måneder, og Michael Aastrup Jensen forventer ikke, at den periode bliver forlænget.

- Det er en meget stor mission at have så stort et skib afsted så langt fra Danmark, så vi ser tiden an, og jeg forventer, at det bliver ved de tre måneder, siger han.

Beslutningsforslaget ventes fremsat umiddelbart efter nytår, hvor Udenrigspolitisk Nævn også vil blive orienteret om regeringens planer.

Regeringen skal ikke regne med opbakning fra Enhedslisten. Partiets udenrigsordfører Nikolaj Villumsen er lodret uenig i beslutningen, som han over for Radio24syv kalder "en julegave til Trump".

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078