23948sdkhjf

Stålkonstruktioner til gigantisk installationsskib

To stålkonstruktioner på 99 og 65,5 tons til ’Seajack Scylla’ blev mandag kørt på plads i Esbjergs nordhavn
’Seajacks Scylla’, verdens største fartøj til installation af havvindmøller, ligger i Esbjerg Havn ved Semco Maritimes rigområde. Giganten skal bl.a. have monteret et særligt modul, så fragt-dække hurtigt kan tilpasse forskellige typer og størrelser af tårne og vinger.

Læs også: Vindmøllegigant ankommet til lynoperation i Esbjerg

Mandag formiddag kørte Blue Waters terminalfolk to avancerede stålkonstruktioner på 99 og 65,5 tons på plads på havnen. De to store konstruktioner er fremstillet hos Semco Maritime. Blue Water Shipping er agent på fartøjets ophold i det vestjyske, mens Semco Maritime har selve opgaven med at opgradere det fartøjet.

- Opgaven blev løst uden problemer, og de sikkerhedsmæssige udfordringer blev belyst og løst inden opstart. Blue Water har stor erfaring med transport af store emner på havnen. Derfor valgte vi dem. De levede fuldt ud op til den service, som vi forventede, siger Morten Kjeldmann, Senior Project Manager i Semco Maritimes Rig-division.

Læs også: Semco Maritime skal opgradere gigantisk vindmølle-fartøj

Hos Blue Water er der også tilfredshed, efter stålkonstruktionerne blev leveret.

- Den løsning vi tilbød Semco var sikkerhedsmæssigt og økonomisk fordelagtig. Vores terminalfolk ved nøjagtig hvordan de store emner skal transporteres, også de steder hvor manglende plads kan give udfordringer, siger Allan Leiberg Brodersen, salgs- og udviklingsansvarlig i Blue Waters projektafdeling.

Transporten gik som forventet, og der var gjort meget ud af at planlægge hver detalje. Blandt andet derfor var seks lygtepæle på Tobiskaj fjernet, så der var fri passage.

Kilde: Blue Water Shipping
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125