23948sdkhjf

Rolls-Royce skal lave førerløse skibe med finner

Nyt partnerskab mellem Rolls-Royce og VTT Technical Research Centre of Finland om design, test og validering af første generation autonome skibe
Rolls-Royce at satser på udvikling af fjernstyrede og førerløse skibe og forventer at have dem i kommerciel drift inden årtiets udgang.

VTT Technical Research Centre of Finland har stort kendskab til skibesimulationer samt omfattende erfaring med udvikling og styring af sikkerheds-kritiske og komplekse systemer til krævende miljøer. De kombinerer modeller og fysiske tests og vil også anvende feltstudier for at indarbejde menneskelige faktorer i et sikkert skib-design.

Ved at arbejde sammen med VTT vil Rolls-Royce kunne vurdere autonome designs i både traditionelle test og digital simulationer. Hermed satser selskabet på at kunne udvikle funktionelle, sikre og pålidelige prototyper.

- Fjernstyrede skibe er et nøgleprojekt for Rolls-Royce Marine, og VFF er en pålidelig og innovativ partner i udviklingen af et intelligent skibskoncept. Dette samarbejde er en naturlig forlængelse af det tidligere User Experience for Complex systems (UXUS) projekt, hvor vi udviklede helt et helt nyt bro- og fjernstyret kontrolsystem til skibsfart, siger Karno Tenovuo, vice president i Ship Intelligence-grenen hos Rolls-Royce.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.137