23948sdkhjf

Dong dropper olie og gas

Afklaring: Dong Energy har "ultimativt" besluttet sig for at sælge
Den danske energikæmpe Dong Energy har længe overvejet, hvad der skal ske med selskabets olie- og gasdivision, men nu er beslutningen truffet.

- Vi har besluttet at igangsætte en proces med det formål ultimativt at afhænde vores olie- og gasforretning. Dette skal ses i lyset af Dong Energy’s strategiske udvikling i retning af at blive en globalt førende virksomhed inden for vedvarende energi samt et ønske om at sikre vores O&G forretning de bedst tænkelige langsigtede udviklingsmuligheder, siger Henrik Poulsen, administrerende direktør og koncernchef, i en kommentar til regnskabet.

Her står der endvidere, at resultatet og timingen af processen er forbundet med stor usikkerhed.

Dong Energys langsigtede strategi har hele tiden været at satse på vedvarende energi, mens planen med olie- og gasforretningen hidtil har været, at den skulle genere et overskud, som bagefter skulle kanaliseres over i grønne investeringer.

I slutningen af oktober sendte Dong Energy en pressemeddelelse ud, hvor man bekræftede forlydender om, at man har bedt investeringsbanken J.P. Morgan foretage en vurdering af værdien af olie- og gasforretningen.

Dengang understregede selskabet, at man "ikke har truffet en beslutning om at frasælge olie- og gasforretningen".

Regnskabet viser i øvrigt en vækst i driftsresultatet med syv procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Selv om de lave oliepriser og lavere output fra oliefeltet Ormen Lange har betyder en nedgang i indtægterne inden for olie og gas, er indtjeningen på vindenergi steget med 19 procent.

Olie- og gasdivisionen har de seneste måneder været under omstrukturering, og ledelsen forventer, at man allerede i år opnår positive pengestrømme fra den. Det er et år tidligere end forventet.

Dong Energy forventer fortsat en driftsindtjening på mellem 20 og 23 milliarder kroner i 2016.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096