23948sdkhjf

Dong får tilladelse til stort havmølleprojekt

Dong Energy har i dag modtaget nyheden om, at den britiske energiministers har givet byggetilladelse til havmølleparken Hornsea Project Two, der skal opføres 89 kilometer ud for Yorkshires kyst.

Byggetilladelsen, den såkaldte Development Consent Order (DCO), er blevet godkendt af Greg Clark, der er medlem af det britiske parlament, på anbefaling af det britiske byggeinspektorat. Byggetilladelsen dækker hele projektet, herunder vindmøller, fundamenter, transformerstationer til havs og på land, samt forbindelseskabler og transmissionskabler.

- Vi glæder os over tilladelsen til at opføre Hornsea Project Two. Vi har allerede investeret GBP 6 milliarder i Storbritannien, og Hornsea Project Two giver os endnu en spændende udviklingsmulighed inden for havvind, siger Brent Cheshire, der er landedirektør for Storbritannien i Dong Energy og fortsætter:

- Hornsea Project Two er et infrastrukturprojekt med et kæmpe potentiale, som vil kunne producere nok grøn energi til at forsyne 1,6 millioner britiske hjem med el. Et projekt af denne størrelse vil understøtte vores bestræbelser på fortsat at reducere prisen på energi fra havmøller og demonstrere vores engagement i Storbritannien.

Hornsea Project Two får en kapacitet på op til 1,8 GW og vil bestå af op til 300 vindmøller. Parken vil kunne levere elektricitet til ca. 1,6 millioner britiske husstande hvert år. Hornsea Project Two bliver udviklet af Smart Wind, der er ejet af Dong Energy.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125